30. 07. 2021.
Ćurguz: Zaustaviti formiranje nove pravosudne instance u BiH

Ćurguz: Zaustaviti formiranje nove pravosudne instance u BiH

Ćurguz: Incko direktno ohrabruje Orića

“Ovaj potez visokog predstavnika samo potvrđuje da se ovdje radi o sveobuhvatnom projektu, kojim po svaku cijenu treba Srbe osuditi za agresiju na BiH, genocid, zločine u ratu, kako bi se urušila pozicija Republike Srpske”, naglasio je Ćurguz.

On smatra da je “nedopustivo da političari u BiH, a posebno predstavnici međunarodne zajednice, kao branioce BiH tretiraju osvjedočene zločince, ratne i poslijeratne kriminalce”.

“Na ulogu Nasera Orića, kao komandanta 28. divizije, ukazivali smo mnogo puta. O tome sve znaju i mnogobrojna bošnjačka udruženja iz Srebrenice, koja imaju dokaze o svemu što je Orić i njegov zloglasni vod radio sopstvenom narodu, ubijajući ih prilikom raspodjele humanitarne pomoći i kontrolišući stanje u Srebrenici”, podsjetio je Ćurguz.

Nevjerovatno je, ističe on, kako sada predstavnici tih udruženja pružaju podršku Oriću. On je ocijenio da je jedino objašnjenje da je sve iskonstruisano od određenih centara moći, odnosno vrha bošnjačke političke scene.

“Ne treba zanemariti spregu Nasera Orića i sadašnjih bošnjačkih političara, koji su sarađivali sa Orićem za vrijeme rata, ali i svih dešavanja u Srebrenici, i kad je u pitanju zločin protiv Srba i zločin protiv njihovih sunarodnika”, istakao je predsjednik BORS-a.

Ćurguz je apelovao na sve relevantne faktore na političkoj sceni Republike Srpske, na poziciju i opoziciju, vladin i nevladin sektor, da se sastanu i i osmisle kako se suprostaviti pritiscima iz Sarajeva i pritiscima visokog predstavnika.

“Ako to ne uradimo, sasvim sam siguran da je sudbina Republike Srpske veoma upitna i možemo snositi istorijsku odgovornost za njen nestanak, jer ono što su oni osmislili ruši poziciju Srpske”, poručio je Ćurguz. /

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender