24. 07. 2021.
Dodik: Politička budućnost RS zavisi od vladajuće koalicije

Dodik: Politička budućnost RS zavisi od vladajuće koalicije

Dodik: Politička budućnost RS zavisi od vladajuće koalicije

“Ove tri političke partije godinama sarađuju i pokazale su se kao najstabilnija i najbolja koaliciona struktura. Vidljivo je njihovo jedinstvo i nijedan problem koji je nastao u dugom koalicionom periodu između nas nikada nije doveo u pitanje koaliciju i neće je dovesti ni u budućnosti”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa predsjednicima DNS-a i SP-a Markom Pavićem i Petrom Đokićem.

Predsjednik SNSD-a pozvao je i druge subjekte da se okupe oko politike koju koalicija promoviše, ističući uvjerenje da je sudbina Srpske politički vezana isključivo za funkcionisanje ove koalicije.

“Sastanku je prisustvovala i predsjednik Vlade Srpske /Željka Cvijanović/ i ovo je bila prilika da se informišemo o politikama Vlade planiranim za ovu godinu, a za nas nije pitanje u ovom trenutku da li ćemo mi zajedno na izbore ili ne, nego se to pitanje rješava kada za to dođe vrijeme”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, opozicioni blok pokušava galamom i larmom svoja pitanja staviti na dnevni red, a njihovi pokušaji ujedinjavanja nisu ni novi ljudi, ni nova snaga, “nego reciklirani ljudi i reciklirana politika”.

“Dogovorili smo se danas da se sastajemo svakih 15 dana i pojedina pitanja stavljamo na dnevni red, među kojima je i saradnja na lokalnom nivou, projekti i raspodjela PDV-a po novim rezultatima popisa, jer je očigledno da je Prijedor u dosadašnjem sistemu bio u deficitu i ta vrsta nepravde mora biti ispravljena”, poručio je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio da Republika Srpska treba da ostane stabilan faktor u BiH i regionu. “Pominjali smo i naše veze sa Srbijom koje se baziraju na ustavu i specijalnim i paralelnim vezama i ova koalicija uvijek podržava vlast koju narod u Srbiji izabere”, naglasio je Pavić.

Prema njegovim riječima, koalicija dobro funkcioniše i danas se nije razgovaralo o koalicionim odnosima za naredne izbore. “Logično je da koalicioni partneri prvi razgovaraju i kad donesemo odluku o tome, tada ćemo je i saopštiti”, rekao je Pavić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić najavio je da će u ovoj godini biti završen program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije započet 2008. godine, u kojem je sa 38 miliona KM obezbijeđen krov nad glavom za 5.606 korisnika.

“Smatram da je to najhumaniji projekat koji su ova vlast i naša koalicija realizovale u Republici Srpskoj poslije rata”, ocijenio je Đokić.

On je dodao da su penzije od prošlog januara do danas povećane za 7,3 odsto, da je broj nezaposlenih smanjen za 6.700, što je skroman, ali, ipak, rezultata rada ove koalicije.

“Otvorili smo i neka pitanja koja su najosjetljivija među strankama, a to su kadrovska i personalna pitanja. Danas smo neka od njih, po meni, na dobar način riješili”, istakao je Đokić.

On je rekao da su među najvažnijim kadrovskim pitanjima imenovanja u “Šumama Republike Srpske” i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender