30. 07. 2021.
Đoković u četvrtfinalu

Đoković u četvrtfinalu

Đoković: Prije četiri godine sam razmišljao da napustim tenis

Đoković je istakao da je imao veliki pritisak na svojim plećima, jer je znao da mora da pobijedi Rodžera Federera i Rafaela Nadala ukoliko želi da se nađe na vrhu. Međutim, to mu nije išlo na ruku s obzirom na to da je te 2010. godine uspio samo jednom da pobijedi Švajcarca.

– Da, razmišljao sam 2010. godine da napustim tenis kada sam gubio od Nadala i Federera. Pitao sam se da li mogu da ih nadmašim. Te 2010. godine sam pomislio da napustim tenis, jer sam pored njih dvojice mnogo puta pao. Međutim, znao sam da moram da ih savladam i osvajanjem Vimbldona ostvarim životni cilj – istakao je Đoković.

Na svu sreću Novak nije napustio tenis, a ubrzo poslije toga krenuo je njegov veliki uspon i fenomenalna 2011. godina kada se upravo na pomenutom Vimbldonu okitio titulom, ali i prvim mjestom na ATP listi.

Takođe, da je popustio i napustio tenis, Srbija vjerovatno ne bi osvojila Dejvis kup te godine, a upravo od prve ”salatare” za Srbije kreće nagli skok Đokovića koji je, doduše, imao lošu 2010. godinu sve do tada.

Izgubio je četiri puta od Federera, a dvaput od Nadala, ali ono što je Srbina najviše boljelo vjerovatno jeste i to što je dosta turnira završio u ranoj fazi, jer je gubio od slabo rangiranih tenisera.

Od turnira osvojio je samo Dubai i Peking, dok je na AO i RG stigao do četvtfinala. Na Vimbldonu je dogurao do polufinala, a na US openu do finala gdje je poražen od Španca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender