30. 07. 2021.
Tuzla: Građani upali u vladu, sukobili se sa policijom

Tuzla: Građani upali u vladu, sukobili se sa policijom

Okončane demonstracije u Tuzli

U neredima je povrijeđeno 23 lica, među kojima je 17 policajaca i šest građana, kažu u kantonalnom MUP-u.

Prema posljednjim informacijama, uhapšeno je 27 osoba protiv kojih će biti preduzete odgovarajuće mjere.

Protest je okončan oko 17.00 časova. Na ulicama je vidljivo pojačano prisustvo policije, koja je raspoređena na glavnim raskrsnicama nedaleko od zgrade Vlade, koja se nalazi u tuzlanskom naselju Slatina, javljaju feredalni mediji.

Demonstranti su se danas sukobili sa policijom, nakon što nije postignut dogovor o sastanku delegacije radnika i građana i Vlade Tuzlanskog kantona koju su gađali kamenjem i jajima.

Među uhapšenima je i predstavnika radnika “Polihena” Sakib Kopić koji je poručio da će nastaviti borbu za svoja prava, jer nisu zastrašeni.

Nastavak demonstracija nezadovoljni Tuzlaci najavili su za sljedeću srijedu.

Predstavnika radnika preduzeća “Dita” DŽevad Mehmedović rekao je da neće odustati i da Vlada kantona ima njihove zahtjeve. “Mi smo naredne srijede opet ispred Vlade”, kaže Mehmedović.

Pripadnici Jedinice za specijalne namjene kantonalnog MUP-a spriječili su ulazak demonstranata u zgradu Vlade. Nakon što su onemogućeni u namjeri da uđu u zgradu demonstranti su blokirali sjevernu gradsku saobraćajnicu.

Sve je počelo ispred Kantonalnog suda, a šetnjom do zgrade Vlade skupilo se blizu 1.000 demonstranata koji su nezadovoljni stanjem u Tuzlanskom kantonu.

Demonstranti su poručili da će na eventualnu upotrebu policijske sile odgovoriti istom mjerom i da će Tuzla biti nova Ukrajina.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender