28. 07. 2021.
KRATKO I JASNO: SNSD i SDS, napadi i autogolovi

KRATKO I JASNO: SNSD i SDS, napadi i autogolovi

KRATKO I JASNO: SNSD i SDS, napadi i autogolovi

Mediji, posebno novine, najčešće su pitale: šta vi novo nudite i ko će vam biti kandidati?

Osim očigledne namjere da se zamuti voda oko opozicije, ovakvi tekstovi su i posljedica umora od neprestane kritike vlasti koja ne daje rezultate. Koliko god čudno da zvuči, ponekad se oštrica okrene prema ovim drugima, pa se zagalami: Šta vi, kukavni, hoćete i šta uopšte možete? Posebno često se koristi već polovno pitanje: Šta vi to novo nudite?

Talas ovakvih kritika je zdušno podržan i ponesen na zastavama vladajuće stranke i plemena njihovih funkcionera razmještenog po udobnim rezervatima državnih poslova.

SDS je politička partija bez ikakve ideje, koncepta, programa ili bilo čega što bi mogla ponuditi građanima Republike Srpske, ocijenila je portparolka Saveza nezavisnih socijaldemokrata Dušica Savić

Tras, pljus, pu!- onomatopeja onogo što su o Bosiću izjavili SNSD-ovci, svi stojeći na rubu čeljusti Milorada Dodika čije riječi ustvari ponavljaju:

Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je prvi čovjek SDS-a Mladen Bosić “notorna politička kukavica bez ikakvog stava o tome kako zaštititi interese Republike Srpske i srpskog naroda u kriznim situacijama”.

Neoprezni i bahati, sa osjećajem moći jer sa druge strane ne stiže efekta odbrana, činilo se da se neće zaustaviti :

Međunarodni sekretar SNSD Željka Cvijanović izjavila je da je SDS sluđena stranka, koja ima ozbiljnih problema da definiše političku poziciju.

Izjave Košaraca, Dušice Savić i Cvijanovićeve koje Srna besomučno prenosi uz začinska pitanja premijerki, tipa: ”Kako komentarišete kritike takozvanih analitičara…’‘, nenamjerno su stvorila kontra-efekat, pa su mnogi ljudi osjetili da je krajnje bezobrazno što kamen bacaju oni koji ga zaslužuju. Ako se ne smanji gorčina upljuvka i bajalica, SNSD će probuditi inat i navesti neke, koji baš i nemaju Bosićeve slike ispod ikone,  da glasaju za opoziciju.

Izbori su još daleko, ali SNSD bi mogao upasti u zamku u kojoj se još migolji DS, koji je provodio sličnu kampanju protiv “naprednjaka” taman prije izbora na kojima je poražen.

U SDS je vlada već poslovična zbunjenost i nesnalaženje zbog ovolikih napada i kao da se presabiraju i razmišljaju, a nemaju mnogo opcija: Ili će smisliti neku strategiju i stisnuti redove, ili će se nastaviti ovako sporadično, bojažljivo i neorganizovano. Važno je napomenuti da SDS-ov najglasniji i najoštriji govornik, Ognjen Tadić, često nije u središtu ove oluje već nekako sa strane.

U takvoj situaciji najmanje što im treba je eksces sa brisanjem minsitrice Tešanović sa slike iz Kozarske Dubice. Jasnije rečeno, gluposti će ih skupo koštati i dovesti do toga (ako to već i nije slučaj?) da budu jedina stranka koji će trpiti više napada nego što ih trpi SNSD.

U toj situaciji njihove greške postaju vidljivije, neće stići ni da ih objasne, raznorazni Košarci i Dušice uperiće prst poruge i dići će larmu.

Znaju kako, imaju gdje, i imaju slušaoce.

(Ž. Svitlica/Kontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender