28. 07. 2021.
Banjaluka: Uzimali novac ukradenim karticama

Banjaluka: Uzimali novac ukradenim karticama

Banjaluka: Uzimali novac ukradenim karticama

Na ovaj način od njih je ukradeno oko 2.100 maraka. Prema nezvaničnim informacijama bezbjednosne kamere sa bankomata snimile su ženu u dobi između 20 i 30 godina, kako podiže novac ukradenim karticama.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rečeno je da im je u utorak prijavljeno da je toga dana oko 21 čas nepoznata osoba u Ulici Meše Selimovića napala i opljačkala ženu.

– Napadač je prišao sleđa i gurnuo ženu, koja je potom pala, a iz ruke joj je istrgnuo torbicu sa dokumentima i novcem te pobjegao u nepoznatom pravcu. Prema izjavi oštećene pričinjena joj je šteta od oko 350 maraka – istakli su u CJB Banjaluka.

Toga dana policiji je oko deset časova prijavljeno da je i u ponedjeljak na Trgu Krajine u Banjaluci opljačkana žena na sličan način.

– Razbojnik je ženi prišao sleđa i ukrao joj novčanik sa ličnim dokumentima i bankovnom karticom. On je potom u novčaniku pronašao pin kod kartice i sa bankomata skinuo još 1.000 maraka sa računa. Ovom krađom žrtva je oštećena za oko 1.150 maraka – rečeno je u CJB Banjaluka.

Samo pola časa poslije ove prijave, policiji je još jedan građanin prijavio da je opljačkan na isti način.

– On je prijavio da mu je takođe u ponedjeljak u Ulici Veselina Masleše u Banjaluci ukraden novčanik sa ličnim dokumentima i bankovnom karticom. U njegovom novčaniku se takođe nalazio pin kod kartice, pa je lopov sa bankomata podigao još 500 maraka. Prema prijavi pričinjena mu je šteta od oko 600 maraka – dodali su u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Sakrivajte pin kodove!

Centar javne bezbjednosti Banjaluka skreće pažnju građanima da odvojeno čuvaju bankovne kartice i njihove kodove.

– Često se dešava da prilikom krađe novčanika budu ukradene i bankovne kartice, pa ako se tu nalazi i pin kod, lopovi upotrebljavaju kartice i podižu novac sa bankomata – rekli su u policiji.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender