30. 07. 2021.

Jovičić: Zakazala Direkcija za koorinaciju policijskih tijela

Jovičić je istakao da je Direkcija potjernicu za Milovanovićem Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim agencijama u BiH dostavila još 10. januara.

“Mi smo uputili dopis Direkciji da se hitno obrati Generalnoj skupštini Interpola u Lionu, da postupe po rezoluciji koja je donesena 2010, kojom se ostavlja mogućnost državi, čiji se državljanin nalazi na toj potjernici, da se, ukoliko postoje elementi, uputi protest za podizanje potjernice, odnosno da se ona stavi van snage”, rekao je Jovičić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Nakon sjednice Vlade, koju je MUP Srpske informisao o aktivnostima u slučaju “Milovanović”, Jovičić je naglasio da MUP Srpske nema nadležnost da kontaktira sa Interpolom, te da tu mogućnost ima jedino Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

“Direkcija do sada nije reagovala u slučaju generala Milovanovića, i mi smo juče proslijedili još jednu urgenciju. Jutros smo dobili odgovor da je ta urgencija hitno proslijeđena u sjedište interpola u Lion, ali da još nema povratnog odgovora”, pojasnio je Jovičić.

On je prenio i stav Ministarstva pravde Republike Srpske, iznesen na današnjoj sjednici Vlade, da je neophodno jednako postupanje prema svim građanima u BiH, a ne primjena dvostrukih aršina kada je riječ o građanima Srpske.

Jovičić je dodao da će javnost biti na vrijeme informisana o dobijenom odgovoru iz Interpola.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender