24. 07. 2021.
Pogledajte japanske skulpture od snijega (FOTO)

Pogledajte japanske skulpture od snijega (FOTO)

Pogledajte japanske skulpture od snijega (FOTO)

Saporo sniježni festival, jedan od najvećih zimskih događaja u Japanu, privlači veliki broj posjetilaca što iz zemlje izlazećeg Sunca, tako i iz ostalih dijelova svijeta.

Svake godine, oko 2 miliona ljudi dolazi na godišnji festival da bi vidjeli veliki broj realističnih sniježnih skulptura koje su rasprostranjene u Odori Parku, u glavnoj ulici Susukino i hali Cudome.

s1

Festival traje 7 dana tokom kojih se grad Saporo pretvara u zimsku zemlju iz snova sa ledenim i sniježnim instalacijama.

s2

Ove godine se održava od 5. do 11. februara i krasiće ga 198 realističnih statua od snijega.

s3

Jedna skulptura predstavlja repliku Sultan Abdul Samad zgrade u Maleziji, koja je u potpunosti urađena od snijega. Snežna građevina visoka je 18 metara, široka 28, duboka 20 metara i predstavlja jednu od glavnih atrakcija 65. Saporo festivala u Japanu.

s4

Originalna zgrada u Maleziji sagrađena je 1857. godine i danas je u njoj predstavništvo Ministarstva za informisanje, komunikacije i kulture u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru.

s5

Posjetioci mogu da uživaju na velikom klizalištu koje je uvek prepuno ljudi, a postoje i druge atrakcije za mališane. Takođe, biće prezentovane akrobacije snoubordera i fristajl skijaša, čak i u toku noći. I sve to izvode sa platforme visoke 24 metara.

s7

s6

Ove godine će se održati 41. takmičenje u pravljenju skulptura između devet timova, koji će se boriti da što bolje predstave svoje radove, piše Telegraf.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender