25. 07. 2021.
SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Nismo podsticali novinare da odu s pres-konferencije u Vladi RS

– Svima je poznato da SDS nikada nije bio miljenik federalnih medija za razliku od SNSD i Milorada Dodika – stoji u saopoštenju ove stranke na reagovanje Novinske agencije RS, koja je danas objavila vijest u kojoj je “povezala“ federalne medije, SDS, odlazak većine novinara iz Vladinog pres-centra i Manojla Milovanovića!?

Iz SDS-a navode da je “Srna još jednom potvrdila da je sluga režima i da ne bira sredstva da okleveće SDS. SDS je ogorčen na ponašanje uredništva Srne koje lažima i podmetanjima pokušava da spasi ugled Vlade i ministara, koji su izgubili kredibilitet i kod medija i javnosti, stoji u saopštenju te stranke.

SDS navodi da poštuje novinarsku profesiju i nezavisnost medija bez obzira iz kojeg entiteta ili države bili i ničim ne želi da utiče na njihov rad.

Inače, SDS i Manojlo Milovanović nemaju nikakve veze s odlukom većine novinara da napuste pres-centar Vlade RS-a, samo zbog nepojavljivanja ministara finansija i industrije RS, Zorana Tegeltije i Željka Kovačevića, u zakazanom terminu za izjave.

Činjenica je da, dok su čekali, predstavnici medija nisu dobili objašnjenje za kašnjenje, što je i dosad u nekoliko navrata bio jedini razlog da, bar jedan dio njih se odluči za očuvanje ugleda i dostojanstva novinarske profesije, bez bilo kakvog politikanstva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender