24. 07. 2021.
Tuzla: Demonstranti probili kordon policije, pale svijeće za ministre

Tuzla: Demonstranti probili kordon policije, pale svijeće za ministre

Tuzla: Demonstranti probili kordon policije, pale svijeće za ministre

Demonstranti su zasuli zgradu Vlade TK kamenicama, jajima i pirotehnikom. Policija još uvijek nije upotrijebila silu, a nezadovoljni građani uzvikuju: “Lopovi, lopovi”.

Iz minute u minutu pristižu novi demonstranti, koji su blokirali sjevernu saobraćajnicu.

Kako javljaju federalni mediji, demonstranti su probili kordon i pred ulaz u zgradu Vlade TK stavljaju cvijeće i pale svijeće za ministre.

Na osnovu zaključaka sa sinoć održane vanredne sjednice Vlada Tuzlanskog kantona poziva predstavnike firmi “Dita”, “Konjuh”, “Resod guming”, “Polihem” i “Poliolchem” da danas u 13 sati dođu u prostorije Vlade Tuzlanskog kantona, kako bi sa predstavnicima Vlade Tuzlanskog kantona razgovarali o mogućnostima rješavanja problema s kojim se oni kao radnici, ali i firme suočavaju.

Predviđeno je da skupu prisustvuju po tri predstavnika svake od firmi.

Kako je saopšteno iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona, iako skup nije zvanično najavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, pred zgradom je grupa ljudi koja se ne može dovesti u vezu s radnicima “Dite”, “Konjuha”, “Resod guminga”, “Polihema” i “Poliolchema”.

“U ime Vlade Tuzlanskog kantona molimo predstavnike medija da ne podliježu senzacionalizmu i huškanju, jer time usložnjavaju ionako kompleksnu situaciju, ali vas istovremeno ohrabrujemo da svojim izvještavanjem doprinesete cjelovite i istinite slike o dešavanjima pred zgradom Vlade Kantona”, navodi se u saopštenju.

(Danas, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender