03. 08. 2021.
Vujošević: Pobjednik se zna – Zvezda

Vujošević: Pobjednik se zna – Zvezda

Vujošević: Pobjednik se zna – Zvezda

Nikola Milutinov i Milenko Tepić su pod znakom pitanja za Kup, dok će najbolji igrači Bogdan Bogdanović i Žofre Lovernja biti “rasterećeni”.

Vujošević je rekao da se očekuje da će Crvena zvezda osvojiti ’Žućkovu ljevicu’, a da zbog povreda pored Lea Vestermana, Davisa Bertansa i Dragana Milosavljevića, sigurno neće igrati ni Tarens Kinzi, zbog distorzije skočnog zgloba.

Vujošević je istakao da će situacija oko dolaska Saše Pavlovića biti definitivno riješena u petak, a da će se Davis Bertans na parket vratiti 16. marta.

U “Pioniru” bi tokom vikenda od standardnih prvotimaca za ’crno-bele’ mogli da nastupe samo centri Dejan Musli, Đorđe Gagić, te mladi Boris Dalo, Đoko Šalić, Mihajlo Andrić i Petar Aranitović.

“Pobjednik se zna – to je Crvena zvezda. Mi ne idemo sa nekim ambicijama, svjesni smo da smo nekompletni i da iz utakmice u utakmicu ne želimo nove povrede igrača koji su dosta opterećeni.

Gledaćemo da priliku dobiju igrači koji su manje igrali, da oporavimo ekipu, da vidimo da li može da se osvježi dovođenjem još jednog igrača da pomogne. Tako je kako je. Šansu će dobiti i igrači sa manjom minutažom, moramo da čuvamo ključne i smanjimo opterećenje“, rekao je Vujošević, koji je na pitanje da li će smanjiti minutažu Bogdanu Bogdanovići I Žofreu Lovernju ili ih možda potpuno izostaviti iz igre, ponovio da će pokušati da rastereti najvažnije igrače ali da ne može da ulazi u detalje.

Vujošević je potom istakao da ne zna koji je uzrok povreda, ali da je jak trening jedina preventiva.

“Dugo se bavim trenerskim poslom, godinama nisam znao šta su ukršteni ligamenti. Mi praktično nismo imali nijednu povredu na treningu, sve su se desile na utakmicama. Jak trening je jedina preventiva, u sportu uvijek dolazi do povreda. Povreda jednog igrača opterećuje ostale. Danas se na treningu povrijedio i Gašić, praveći pokret sa loptom istegao je aduktor, tako da je samo Todorić zdrav. Idemo i stručni štab da bandažiramo. Ne vjerujem u malere, samo u dobar rad i kvalitet“, naglasio je Vujošević.

Trener šampiona Srbije je ponovio da uzrok velikog broja povreda treba tražiti u velikom brojem utakmice.

“Ono što nam se desilo ove sezone je veliki broj povreda, normalno da se traži tumačenje i objašnjenje. Osnovno objašnjenje je što se svake godine povećava broj utakmica i njihova važnost. Tu su i igrači koji imaju reprezentativne obaveze.

Toliki broj utakmica zahtjeva tim koji u rosteru ima više igrača nego za jedno takmičenje. Svaki igrač bi trebalo da ima svoju rezervu. Do sada smo imali 33-34 utakmice, način putovanja nije prilagođen tom broju, a sav teret ponijela su trojica-četvorica igrača.

Sve to povećava opasnost od povreda“, istakao je Vujošević, „Žiro račun nam je bio blokiran od kraja prošle do početka ove sezone, što nam je vezalo ruke po pitanju pojačanja i pravljenja šireg spiska igrača, gde bi to opterećenje moglo lakše da se podnese. U sportu je tako da kad se povrijedi igrač jedne linije i ako nema zamjene povećava se opasnost za nove povrede, pa je došlo do nesrećnih okolnosti da se povrijedi Milosavljević“.

Vujošević je posebno istakao da mu smeta što su se poslije tri identične povrede u posljednjih osam mjeseci javili stručnjaci koji sumnjaju u njegov rad.

“Sa Partizanom sam deset godina uzastopno šampion, osvajao sam Kup i ABA ligu. Kome nije dovoljno, dovodi se u pitanje stručnost, javljaju se razne ’budale’, neki ljekar iz Novog Sada, mislim Galović, ’budala ortodoksna’, neki stručnjaci… Ako možemo da stavimo prioritet, to će biti ABA liga, jer obezbjeđuje Evroligu, važna je zbog publike i novih sponzora. Može da se desi da bude i raznih igara van terena, koje mogu da se osete i na njemu. Trudićemo se i da časno prezentujemo Srbiju u Top16 fazi Evrolige“, naglasio je Vujošević.

Protivnik šampiona Srbije u četvrtfinalu, u 18.30 u dvorani “Pionir”, u petak od 18.30 biće FMP.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender