25. 07. 2021.
Greške pri šminkanju

Greške pri šminkanju

Greške pri šminkanju

Greška 1: Grubi prelazi

Kad kombinujete nekoliko tonova sjenke, važno je da se ne vide prelazi. To je jedna od najčešćih grešaka zbog koje mejkap djeluje plastično. Prelaz treba lagano utapkati odgovarajućom mekanom četkicom kako bi se nijanse stopile i očima dale dubinu.

Greška 2: Korišćenje sunđerastih aplikatora

Preporučljivo je sjenke nanositi mekanim četkicama, a ne sunđerastim aplikatorima koje najčešće dobijamo uz senku. Zašto? Zato što oni u jednom potezu nanose previše sjenke i ne tolerišu greške, dok se četkicom senka može postepeno pojačavati, tvrde profesionalni šminkeri.

Greška 3: Sjenka na donjem kapku

Sjenka se na donji kapak nanosi u tankom potezu i tik uz oko, u suprotnom će oči djelovati umorno. Pretjerivanje s količinom boje vizuelno će spustiti kapak.

Greška 4: Nanošenje korektora prije sjenke

Prvi korak u nanošenju šminke nije korektor već sjenka. Ako se korektor stavi prije sjenke, njene puderaste čestice mogu pasti po licu i uništiti sav mejkap.

Greška 5: Svjetlucava sjenka

Svjetlucave sjenke nisu najbolji izbor zato što dodato ističu bore na licu. Sjenke se lijepe na njih i reflektujući se privlače još veću pažnju. Umjesto šljokica i sedefa, osim ukoliko nemate nijednu boru, nosite mat varijante.

Greška 6: Izbjegavanje maskare i olovke

Sjenka bez maskare i/ili olovke ne funkcioniše baš najbolje. Crna boja uokviruje i vizuelno povećava oči i stvara kontrast s beonjačama.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender