25. 07. 2021.
Htio da preusmjeri avion na Soči? (VIDEO)

Htio da preusmjeri avion na Soči? (VIDEO)

Htio da preusmjeri avion na Soči? (VIDEO)

Jedan od putnika, Ukrajinac, zahtjevao je da pilot preusmjeri avion u Soči, gdje su danas otvorene Olimpijske igre, rekavši da se u avionu nalazi bomba, prenio je AFP.

Televizija je prikazala snimak slijetanja aviona kompanije “Pegasus” iz ukrajinskog grada Harkova na aerodrom “Sabiha Gokčen” u Istambulu.

Zvaničnik turskog Ministarstva transporta potvrdio je da je u avionu bilo 110 putnika i članova posade, kao i da je jedan putnik prijetio bombom.

Turska državna televizija javila je da je sa aviona u kritičnom trenutku poslata poruka upozorenja. Letjelica je poslije slijetanja zadržana u bezbjednoj zoni na istanbulskom aerodromu.

Putnik je pokušao da nasilno otvori vrata između pilotske kabine i putnika, naveli su mediji.

Čim je pilot dao znak za uzbunu turska vojna avijacija je poslala lovca F16 koji je primorao avion da sleti u Istanbulu.

Avion je sletio na aerodrom Sabiha Gekcen, na azijskoj obali Istanbula i opkoljen je turskom policijom. Interventne i antiterorističke jedinice turske policije odmah su ušle u letjelicu i počele sa pretragom aviona i kontrolom putnika.

Prema navodima agencija AP jedan neimenovani zvaničnik demantovao je medijske izvještaje da je jedan putnik na avionu pokušao da natjera pilota da avion odveze u Soči.

http://www.youtube.com/watch?v=3LPa4Cc0Hs8

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender