24. 07. 2021.
Banjalučki aerodrom grca u dugovima

Banjalučki aerodrom grca u dugovima

Ozvaničena saradnja banjalučkog o beogradskog aerodroma

Ovaj dokument danas su na aerodromu Mahovljani potpisali direktor preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” iz Banjaluke Miroslav Janjić i direktor beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević, a potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Protokolom je predviđeno i praćenje tehnološkog razvoja u oblasti aerodromskog poslovanja kroz zajedničke posjete sajmovima, proizvođačima, te stručno usavršavanje i razmjenu informacija.

Čubrilović je pozdravio potpisivanje protokola i napomenuo da su zahvaljujući dobroj saradnji vlada Republike Srpske i Srbije na mnogim poljima potpisani slični dokumenti, te ocijenio da će iskustvo beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” biti od velikog značaja za zaposlene u preduzeću “Aerodromi Srpske”.

On je dodao da sada postoji mogućnost za otvaranje novih aviolinija, odnosno destinacija iz Banjaluke, od čega će koristi imati oba aerodroma, a prije svega stanovništvo i privrednici Srpske.

Čubrilović je rekao da je evidentno svakodnevno povećavanje broja putnika na liniji Beograd – Banjaluka, te najavio mogućnost otvaranja linije za crnogorsko primorje u ljetnjoj sezoni.

“Razmišlja se o povećanju broja letova iz Beograda za Tivat i uvezivanju jedne linije od Tivta za Banjaluku i od Banjaluke za Tivat”, rekao je Čubrilović.

Direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević rekao je novinarima nakon potpisivanja da se protokolom učvršćuje saradnja Srpske i Srbije u ovoj oblasti, te da je u dokumentu naveden konkretan plan o realizaciji niza aktivnosti.

On je istakao da je cilj da se zajednički sagledaju potrebe banjalučkog i beogradskog aerodroma i da se uspostave i unaprijede standardi koji će voditi ka kvalitetnom i bezbjednom odvijanju putničkog i kargo saobraćaja.

Radosavljević je rekao da Srpsku i Srbiju povezuje porijeklo, kultura, jezik i tradicija. “Vreme je da nas što više povezuju i ekonomski interesi”, naglasio je Radosavljević.

Direktor “Aerodroma Srpske” Miroslav Janjić istakao je da beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ima višedecenijsko iskustvo i da je respektabilan subjekt u ovoj oblasti na području cijelog Balkana.

Janjić je naveo da na liniji Beograd – Banjaluka svakodnevno putuje oko 20 putnika, dok je najviše putnika bilo uoči međunarodne Nove godine – od 37 do 40 putnika po letu u jednom smjeru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender