30. 07. 2021.
Protesti: U Banjaluci se čulo ”Lopovi, lopovi..”

Protesti: U Banjaluci se čulo ”Lopovi, lopovi..”

Protesti: U Banjaluci se čulo ”Lopovi, lopovi..”

Okupljeni su mirnom šetnjom od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine završili svoje protestno okupljanje.

Predstavnik Helsinškog parlamenta Banjaluka Dragana Dardić rekla je da je ovo spontano okupljanje kako bi podržali građane u FBiH.

Oni su se prošetali ispred Palate predsjednika RS i Gradske uprave gdje su uzvikivali ”lopovi, lopovi!”. Građani nose transparente “Džaba ćutite, biće još gore”, “Svi smo mi strani plaćenici, državu nam finansira MMF”, “Dosta mi je boljeg života! #Tuzla #Banjaluka”, “Samo pijan mogu da prebolim društveno stanje i sudbinu zlu”, kao i “Medicinska elektronika? Incel? Boska? Kosmos?!”

“Dogovorili smo se da ova protestna šetnja do Trga Krajine prođe mirno, ali naši zahtjevi su kao i zahtjevi građana u FBiH – bolji položaj svih socijalnih kategorija u Srpskoj”, rekla je Dardićeva novinarima.

Predstavnik Udruženja građana “Oštra nula” Dražena Lepir rekla je da su se danas okupili u Banjaluci da bi bodrili građane u Tuzli i u drugim gradovima u FBiH i pokazali da problemi radnika nisu samo u tom entitetu, nego i u Srpskoj jer mnogi ljudi žive bez plate i sa malim penzijama.

Ona je dodala da cilj današnjih okupljanja nije rušilački, već da su demonstracije imale mirni karakter.

(Kontakt radio/SRNA; foto: Ljiljana Smiljanić)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender