05. 08. 2021.
Trijumf Španovićeve u Štokholmu

Trijumf Španovićeve u Štokholmu

Trijumf Španovićeve u Štokholmu

Ivana je do zlata u Švedskoj stigla skokom od 6.58 metara.

Drugo mjesto zauzela je domaća takmičarka Erika Jarder rezultatom slabijim za jedan centimetar, dok je Sostene Moguenara odnIJela bronzu sa 6.53 metara.

Španovićeva trenutno dijeli četrvtu poziciju na svjetskim listama zajedno sa Darijom Klišinom.

“Ivana je pobjedom pokazala da joj je mjesto u samom vrhu svjetske atletike. Dodao bih da je pored pobjede od izuzetne važnosti iskustvo koje je stekla u stokholmskoj dvorani. Moram reći da se nije najbolje snašla na ovoj vrsti podloge, ali ista nas očekuje i na Svjetskom prvenstvu u Sopotu, i vrlo je važno analizirati sve aspekte takmičenja.

Definitivno je da ćemo posljednje pripreme pred svjetski šampionat realizovati na istoj vrsti podloge kako bi se što bolje spremili, a Sopot bi bio najidealnije rješenje. Iz Švedske odlazimo vrlo zadovoljni“, rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Jedan od glavnih razloga zašto se trener Goran Obradović pridružio Ivani na takmičenju u Stokholmu je da vidi kako reaguje na podlogu od dasaka u dvorani.

Do Svjetskog prvenstva u dvorani ostalo je mjesec dana, a sljedeći nastup srpske rekorderke biće na mitingu u Birmingemu, 15.februara 2014.godine.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender