26. 07. 2021.
Banjalučanin Darko Dujaković žrtva pravosuđa i nemara institucija

Banjalučanin Darko Dujaković žrtva pravosuđa i nemara institucija

Banjalučanin Darko Dujaković žrtva pravosuđa i nemara institucija

Bogojević kredit nije vraćao pa je banka protiv njega pokrenula sudski postupak. Osnovni sud u Banjaluci donio je rješenje o prodaji Bogojevićeve pokretne imovine, među kojom se našao i Dujakovićev automobil koji je platio 19.000 maraka!

Šok za Dujakovića bio je tim veći jer je odmah poslije kupovine automobil bez problema prepisao i godinama ga registrovao na svoje ime.

– Odmah sam prepisao automobil i dobio vlasnički list bez ikakvih problema. Šest godina sam ga normalno registrovao. Nikada mi niko nije pomenuo bilo kakvu zabranu niti nagovijestio da je automobil založen za kredit. Kada mi je sudski izvršilac rekao da moje vozilo ide na licitaciju zbog duga prethodnog vlasnika, bio sam šokiran – kaže Dujaković.

On kaže da mu ni Bogojević prilikom prodaje nije rekao da je automobil založio za kredit.

– Pozvao sam ga da vidim o čemu je riječ. Nije imao šta da kaže. Samo je ponavljao da nema novca da plati dug banci. U banci su mi rekli da su 2010. godine tužili Bogojevića zbog duga koji je sa 3.500 porastao na 13.000 KM. Sada sud hoće da taj dug naplati preko mojih leđa – ističe Dujaković.

Prema njegovim riječima, u lancu od kupovine do pljenidbe automobila neko je morao napraviti propust, jer se do sudskog rješenja nije znalo da je vozilo založeno za kredit.

– Prošao sam gore nego prevareni žirant. Neko je napravio ozbiljan propust, jer u saobraćajnoj dozvoli i vlasničkom listu sve ove godine nije bilo nikakve zabrane. Podnijeću tužbu čim utvrdim ko je odgovoran za ovakav propust – kaže Dujaković.

Iako je sudsko rješenje o prodaji doneseno 15. januara, automobil se i dalje nalazi u Dujakovićevom dvorištu.

– Nisu tražili ni da ga dovezem. Doveden sam u situaciju da, pored svega, još treba da puštam ljude da vršljaju po mom dvorištu i zagledaju moj automobil – priča Dujaković u nevjerici.

Prva licitacija na kojoj je automobil bio ponuđen na prodaju održana je u četvrtak, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Portparol Osnovnog suda Maja Vuletić rekla je da sudije ne mogu komentarisati svoje odluke.

– Sudija zadužen za ovaj slučaj, kao i svaki drugi sudija po zakonu ne smije da komentariše nijedan spor, bez obzira na to o čemu se radi – rekla je Vuletićeva.

Talisman

Dujaković kaže da je posebno vezan za automobil bez kojeg bi mogao ostati zbog tuđih propusta.

– Njime sam započeo privatni biznis kada sam otvorio pekarsku radnju. On mi je bio poslovni talisman – kaže Dujaković.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender