30. 07. 2021.
Izlazak na izbore ostanak – bojkot vodi u egzodus

Dačić: Za Vašington važno da Srbija bude faktor mira

Predsjednik tehničke vlade Srbije naglasio je da je za Vašington važno da Srbija bude faktor mira i stabilnosti na Balkanu.

Dačić je razgovorao sa zamjenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom koji mu je, kako kaže, prenio da SAD žele razvoj bilateralnih odnosa dvije zemlje, da Srbiju smatraju centralnom zemljom u regionu i da zato žele što bolje političke, ekonomske i sve druge oblike saradnje.

“Razgovori koje sam ovde imao sa predstavnicima Stejt departmenta, kongresmenima, senatorima i predstavnicima bezbednosnih agencija, pokazuju visok nivo naših odnosa sa SAD i to može samo da nas raduje i u narednom periodu samo da nam bude od koristi”, rekao je Dačić.

On je naveo da je u razgovoru sa Bernsom još jednom istaknuta podrška SAD državnoj politici Srbije, te da je američki zvaničnik čestitao Srbiji na početku pregovora sa EU.

Trećeg dana posjete SAD, Dačić je razgovarao i sa zamjenikom generalnog direktora DEA Tomasom Hardiganom o odnosima dvije zemlje, nastavku saradnje u operativnim akcijama koje su u toku, ali i o neoperativnim oblicima saradnje kao što su obuka ljudi iz Srbije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender