05. 08. 2021.
Japan: Sniježna oluja, troje poginulo

Japan: Sniježna oluja, troje poginulo

Japan: Sniježna oluja, troje poginulo

Zbog nevremena je otkazano više od 740 letova, a bez električne energije je ostalo oko 40.000 japanskih domaćinstava, nakon što je meteorološka služba izdala upozorenje na opasnost od velike sniježne oluje na području glavnog grada, prenosi AFP.

Tokom jučerašnjeg dana je u Tokiju napadalo 22 centimetra snijega, što je prvi put od 1994. godine da je u tom gradu sniježni pokrivač bio veći od 20 centimetara.

Dvije ženske osobe stare 88 i 90 godina su juče poginule u saobraćajnoj nesreći dok su putovale prema staračkom domu u gradu Išikava, u centralnom Japanu, saopštila je policija, dodajući da je jedan od automobila koji je učestvovao u nesreći zbog leda udario u drugo vozilo.

Treća žrtva je jedan muškarac, koji je poginuo u Naganu kad je na pružnom prelazu u njegov automobil udario voz. Japanski mediji navode da se širom zemlje dogodilo još 3.200 saobraćajnih nesreća uzrokovanim lošim vremenskim uslovima na putu.

Japanski mediji navode i da je u najmanje 494 osobe povrijeđeno širom zemlje u incidentima uzrokovanim sniježnom olujom. Očekuje se da će danas i sutra u Japanu sneg nastaviti da pada u Tokiju, pa su nadležne službe pozvale građane da ne izlaze napolje ukoliko to nije neophodno.

Zbog obilnih sniježnih padavina su juče otkazana 742 leta, a očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana biti otkazano još letova sa svih japanskih aerodroma. Zbog snijega su privremeno zatvoreni aerodromi u Hirošimi i Kagavi na zapadu zemlje.

Pored toga, japanske željeznice su privremeno obustavile polaske brzih vozova “Šinkasen” na zapadu Japana, što je poremetilo planove više od 100.000 putnika, objavili su lokalni mediji.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender