05. 08. 2021.
Žena-stijena: Serena Vilijams zarađuje više od Đokovića i Nadala

Žena-stijena: Serena Vilijams zarađuje više od Đokovića i Nadala

Serena odustala od Indijan Velsa

“Dobro sam razmislila i neću se vratiti ove godine u Indijan Vels”, navodi se u saopštenju Vilijams koje je objavljeno na sajtu turnira.

Direktor turnira Stiv Sajmon je kazao da su organizatori razočarani povlačenjem najbolje teniserke svijeta sa tog takmičenja koji se igra od 3 do 16 marta.

“Želimo joj puno sreće u ovoj godini i nadam se da će odlučiti da igra ovde naredne godine”, kazao je Sajmon.

Vilijams je poslije poraza u četvrtom kolu na Australijan openu, kada je od nje bila bolja srpska teniserka Ana Ivanović, kazala da još nije donijela odluku o nastupu u Indijan Velsu.

Serena i njena sestra Venus nisu učestvovale na tom turniru još od 2001. godine, a njihov bojkot se očigledno nastavlja.

Njih dve, naime, tvrde da su 2001. godine vrijeđane na rasnoj osnovi.

Serena i Venus Vilijams je te godine trebalo da se sastanu u polufalu Indijan Velsa, ali je neposredno pred početak meča Venus predala duel zbog navodne povrede. Prva teniserka svijeta je potom izviždana u finalu protiv Belgijanke Kim Klajsters, ali i Venus i njihov otac Ričard, koji je bio na tribinama.

Njih dvije su kasnije izjavljivale da zvižduci imaju rasističku pozadinu, pošto je nemoguće da je domaća publika protiv njih.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender