03. 08. 2021.
Bijeljina: Protest i protest protiv protesta

Bijeljina: Protest i protest protiv protesta

Bijeljina: Protest i protest protiv protesta

U Bijeljini je oko 14 časova završeno okupljanje građana na trgu ispred zgrade gradske administracije, koje je počelo nepun sat ranije. Okupilo se stotinjak građana koji su uzvikivali “Lopovi, lopovi”, “Lopovi, napolje”. Istovremeno, samo desetak metara dalje, ispred zgrade Centra za kulturu, okupila se duga grupa građana koji su uzvikivali “Srbija, Srbija”, “Mnogo ste smiješni”, “Bijeljina je Srbija, nikad Federacija, javlja BN TV.

Na ulici su bile prisutne jake policijske snage koje su razdvajale okupljene grupe građana. Dešavanja je pratio veći broj znatiželjnika, a incidenti nisu zabilježeni.

Demonstrantima se nije obratio niko od gradskih zvaničnika, ali je jutros održan sastanak predstavnika svih političkih partija u Bijeljini. Sa sastanka je upućen apel članovima svih stranaka da se uzdrže od izlaska na ulicu.

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika “Lopovi, lopovi!”, nisu iznijeli nikakve zahtjeve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi za protest.

Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno iznijeli stav “Ne protestima u Srpskoj” i “Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku”.

Dvije grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Grupa “Ne protestima u Srpskoj” pozivala je na razum, da se nemiri iz Federacije BiH ne prenesu na Republiku Srpsku.

“Ne želimo da se požar iz Federacije BiH proširi na našu Srpsku”, rekao je novinarima vođa grupe Aleksandar Babić, dok je masa iza njega, okićena srpskim zastavama, uzvikivala ime generala Ratka Mladića. Babić je dodao da su u Bijeljini preko društvenih mreža već tri puta najavljivani protesti, a da je kontra-protest spontano organizovan, da bi se sačuvala zemlja koju su srpski očevi napravili.

(BN TV, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender