30. 07. 2021.
Ćurguz: Cilj protesta u FBiH revizija Dejtonskog sporazuma

Ćurguz: Cilj protesta u FBiH revizija Dejtonskog sporazuma

Ćurguz: Cilj protesta u FBiH revizija Dejtonskog sporazuma

“Demonstracije u FBiH su još jedan u nizu scenarija pokušaja potpunog destabilizovanja stanja u BiH preko socijalne sfere, čiji se cilj ne može ostvariti ako se to ne desi u Srpskoj”, rekao je Ćurguz danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka predstavnika organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Ćurguz je rekao da neredi u FBiH ne liče na nemire socijalnog karaktera, već na rušilačke demonstracije i stvaranje haosa u kojima bi se proizvela intervencija međunarodne zajednice u smislu neke nove konferencije i revizije Dejtona.

“Republika Srpska nam je preča od svega. Činjenica je da i u Srpskoj ima jako puno socijalnih i ekonomskih problema, ali te probleme nikada nećemo riješiti ako ne budemo imali Republiku”, istakao je predsjednik BORS-a.

On je dodao da narod na izborima može slobodnom voljom odlučiti da li će dati podršku sadašnjim garniturama vlasti ili drugima, čime će se prevazići određene tenzije i Srpska ostati stabilna.

“Bili su spremni autobusi iz FBiH na određenim pravcima da stvaraju nemire u Republici Srpskoj. Policija Srpske raspolaže tim podacima i pripremila je određene aktivnosti koje bi spriječile destabilizaciju situacije u Srpskoj”, tvrdi Ćurguz.

On je rekao da su najvijačke grupe iz FBiH zapalile zgrade kantonalnih vlada.

Ćurguz je najavio da će predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata sutra u 11.00 časova održati konferenciju za novinare u Banjaluci.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Sastanku sa predsjednikom Srpske, osim Ćurguza, prisustvovali su i predsjednik Saveza logoraša Branislav Dukić, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović, predstavnici republičkog Saveza organizacija udruženja ratnih vojnih invalida i predsjednik Udruženja vojnih penzionera u Republici Milorad Kutlešić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender