03. 08. 2021.
Mišković dao 100 miliona evra za totalni napad na lidera SNS Vučića!

Mišković dao 100 miliona evra za totalni napad na lidera SNS Vučića!

Mišković dao 100 miliona evra za totalni napad na lidera SNS Vučića!

Miroslav Mišković, vlasnik „Delte“ i jedan od najbogatijih Srba, spremio je čak 100 miliona evra za rušenje Aleksandra Vučića. Mišković je, kako saznaje Kurir, napravio plan da dobro odriješi kesu i preda ogroman novac pojedinim političarima i medijima kako bi tokom kampanje napadali Vučića i SNS, a sve kako bi u slučaju njihovog odlaska s vlasti mogao da se izvuče iz istraga i sudskih procesa koji se protiv njega vode.

Sve ili ništa

– To jeste ogromna suma novca, ali Mišković sad ide na sve ili ništa. Riješio je da ukloni Vučića jer je to jedini način da se sačuva. Spreman je da pojedinim političarima i medijima da oko 100 miliona evra za kampanju, a zauzvrat očekuje da besumučno napadaju lidera SNS i naprednjake – kaže izvor lista.

On dodaje da će tokom narednih dana, zahvaljujući Miškovićevim parama, krenuti brutalna kampanja, kako u medijima tako i na društvenim mrežama, koju će diktirati „Miškovi opozicionari“.

Visokog funkcionera SNS Igora Mirovića nisu iznenadila ova saznanja. Prema njegovim riječima, u SNS znaju da postoji sprega interesnih grupa kojima ne odgovara politika naprednjaka i reforme na kojima insistiraju.

– Svi kojima to ne odgovara udružiće se sa ciljem da zaustave SNS i spašavanje države. Tu su svi oni tajkuni koji su za male pare kupovali preduzeća, tadašnja vlast koja im je to omogućila, prije svega DS, ali i mediji koji su ćutali o pljački. Te akcije postoje već dugo protiv SNS i biće još snažnije – kaže Mirović.

Upravo su ovakvi interesi i naterali Snežanu Malović, bivšu ministarku pravde, da napusti DS i progovore o saradnji njenih dojučerašnjih saboraca s tajkunima, prije svega Miškovića i Đilasa, što se jasno može zaključiti iz saopštenja koje je dala po izlasku iz stranke:

– DS trenutno vode ljudi koji nisu podržavali niti podržavaju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, osujećivali su je svojim kontaktima i poslovnom saradnjom s licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine. Zbog njih smo svi svrstani u kategoriju „žutih lopova“.

Istorija odnosa

I Savjet za borbu protiv korupcije, s Vericom Barać načelu, bavio se svojevremeno zajedničkim poslovima, biznisom Miškovića i Đilasa, odnosno dnevnim listom Pres. Vlasnici tih dnevnih novina bili su Miroslav Mišković i Dragan Đilas, ali je lider DS uvek negirao bilo kakvu povezanost s tim listom.

Tajkuni neće jaku vladu

Analitičar Dragoljub Anđelković kaže da tajkunima ne odgovara jaka vlast, te da je zbog toga Srbiji potrebna čvrsta vlada kako bi se proces reformi nastavio.-

Tajkunima ne odgovara jaka vlast. Izvjesno je ko će biti stožer nove vlade, ali, hipotetički, da se sve druge stranke udruže i naprave vladu, vi biste tu imali 30 centara političke moći, koji bi vukli za određene interese, pojedine ljude, tajkune.

Zna se ko šuruje sa tajkunima

Dijana Vukomanović, funkcioner SPS, kaže da, ukoliko bi stranke koje su u prošlom sazivu Skupštine činile opoziciju došle na vlast, glavna stvar u državi bila bi borba za fotelje.- Još je i Verica Barać kazala da postoje neprincipijelne koalicije između nekih tajkuna i političara. To je nešto što cijela javnost zna da postoji. Ima mnogo pokazatelja o tim vezama i među 24 sporne privatizacije, a demokrate se već međusobno optužuju za veze s tajkunima – kaže Vukomanović.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender