24. 07. 2021.

Nole napada Rodžerov rekord

Srpski teniser bio je šampion na ovom turniru serije 500 od 2009. do 2011. a bio je šampion i prošle godine.

Turnir u Dubaiju održava se posljednje nedjelje februara, a osim Đokovića učešće su potvrdili Federer, Del Potro, Berdih, Conga…

„Uvijek je pritisak na najboljim igračima. Osjećam velika očekivanja, ali to je dio sporta. To moramo da prihvatimo i pokušamo da iskoristimo. Za mene je pritisak privilegija, jer to znači da radim nešto što je vrijedno i važno. Oduvijek sam sanjao da ću biti u poziciji u kojoj sam sada. zbog toga pokušavam da gledam na pritisak sa svjetlije strane. Tenis je mentalna igra. Veoma je dinamičan. Sve se brzo odvija. U jednom ili dva poena možete izgubiti ili dobiti meč. Zbog toga je koncentracija izuzetno važna”, rekao je Đoković.

Potpredsjednk turnira u Dubaiju Kolm Meklahlin nije štedio riječi hvale na račun najboljeg srpskog sportiste u istoriji.

„Ne samo što je jedan od najboljih tenisera u istoriji, Novak Đoković je jedan i od najskromnijih. Prava je rijetkost vidjeti takvog šampiona da je toliko dobar sa svojim fanovima, ali i kolegama igračima, pa čak i klincima koji skupljaju loptice.”

Đokoviću će to biti prvi nastup od poraza u četvrtfinalu Australijan opena od Stanislasa Vavrinke.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender