26. 07. 2021.
Stabilnost Srpske, Srbije i regiona od ključnog značaja

Stabilnost Srpske, Srbije i regiona od ključnog značaja

Stabilnost Srpske, Srbije i regiona od ključnog značaja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbija kao potpisnik i garant Dejtonskog sporazuma mora da bude uključena kada je riječ o stanju u BiH i naglasio da interes Vučića treba shvatiti dobronamjerno, a svrhu sastanka samo kao potrebu da se bude informisan.

Dodik je rekao da je Vučića upoznao o stabilnoj situaciji u Srpskoj, u kojoj funkcionišu sve institucije, te napomenuo da će svaka eventualna eskalacija protesta instrumentima Srpske biti spriječena, a da su protesti u Federaciji BiH politički motivisani.

“Republika Srpska će ostati stabilna i svoj odnos prema demokratskom razvoju iskazaće na izborima, a u tome smo jedinstveni svi”, rekao je Dodik.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ističe da su se sagovornici na današnjem sastanku saglasili da je pitanje političke, ekonomske i socijalne stabilnosti u Srbiji i Republici Srpskoj ključno.

“Zadovoljan sam što smo uspeli da sačuvamo našu zemlju /Srbiju/ i čini mi se da i u Republici Srpskoj postoji istinska stabilnost. Stvar građana BiH je da izaberu politiku kakvu žele, ali naša obaveza je da kažemo da želimo da sačuvamo regionalnu stabilnost”, poručio je Vučić.

On je istakao da ne postoji potreba da se paljenjem zgrada i uništavanjem imovine rješavaju politički problemi.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić naglasio je da je na sastanku postignuta saglasnost da je kod događaja u Federaciji BiH riječ o opasnim procesima koji mogu eskalirati i da je krucijalno da Republika Srpska ostane stabilna.

“Ovo su nasilni protesti koji liče na `arapsko proljeće`. Jasno da niko od nas iz Srpske ne želi nikakve nasilne proteste i nerede. Znamo da je mnogo građana Srpske nezadovoljno, ojađeno, ima problema u korupciji, slabom standardu, ali mi u SDS-u ne mislimo smjenjivati Dodika na ulici”, poručio je Bosić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender