05. 08. 2021.
Trikovi za prirodno bojenje kose

Trikovi za prirodno bojenje kose

Trikovi za prirodno bojenje kose

Prednosti korišćenja prirodnih boja

Prirodne boje su napravljene samo od biljnih sastojaka i ne štete vašem zdravlju i okolini. One ne uništavaju, već doprinose da vaša kosa izgleda još ljepše dajući joj čvrstoću, volumen i sjaj.Uz to uklanjaju perut, smanjuju elektricitet, kao I problem masne kose. Za razliku od njih, komercijalne farbe za kosu sadrže niz hemikalija, koje mogu uzrokovati teške alergijske reakcije.

kosa2

1. Farbanje kose kanom

Klasična kana (Lawsonia inermis), je biljka koja raste u području Afrike i Azije.U Egiptu se koristila još prije 5000 godina za njegu kose i farbanje sijedih. Kana daje crvenkaste nijanse boje, potpuno prekriva sijede, a kosi daje volumen i sjaj. Moć kane je u regenerisanju slabe kose i vraćanju alkalnog balansa temenu. Odličan je regenerator, jer stvara zaštitni sloj na kosi, i time sprječava dalja oštećenja, ujedno jačajući vlas.

Ima jako antigljivično djelovanje, uklanja i sprječava perut pa se koristi kod različitih gljivičnih oboljenja. Sama po sebi kana daje kosi crvenu boju, a ukoliko je pomješate s indigo prahom tamno-smeđu i crnu boju.

Miješanjem s bezbojnom kanom (Cassia obovata) možete dobiti svijetlo-smeđu ili plavu boju kose.

kosa3

2. Farbanje kose indigo prahom

Indigo prah se u ove svrhe koristi već 4000 godina. Tokom 19. i početkom 20. vijeka indogo prah je bila najpopularnija boja za kosu u Evropi i Americi, a zvali su ga i “crna kana”.

Sam po sebi daje plavu (indigo) boju, a pomiješana sa crvenom kanom dobija se tamno smeđe i crna boja kose.

Kombinacija kane i indigo praha će umiriti vašu kosu, odnosno ukrotiti nemirne kovrdže, i potpuno ukloniti elektricitet.

Pomiješajte indigo prah s kanom ukoliko želite da postignete smeđe i tamnije nijanse umjesto bakarnih tonova koje daje sama kana.

Ukoliko se odlučite da kosu ofarbate na ovaj način budite sigurni da ćete u potpunosti prekriti sijede vlasi. Dobra stvar je što za razliku od sintetičkih boja, indigo ne uzrokuje iritacije i ne oštećuje kosu.

kosa 4

3. Farbanje bezbojnom kanom

Bezbojna kana (Cassia obovata) na prirodni način pojačava i regeneriše vašu kosu. Ona će učiniti čuda za beživotnu i neurednu kosu.

Preporučuje se za tretiranje problematične, masne kose, kao i iritiranog vlasišta koje svrbi.

Može se koristiti samo kao regenerator, dok ćete miješanjem s klasičnom kanom dobiti svijetlu-smeđu ili plavu boju, kao i ružičasto-plavkaste nijanse. (strawberry blond ili marigold blond).

Ukoliko je pomiješate s indigo prahom dobićete smeđe i crne nijanse. Farbanjem sijede ili plave kose bezbojnom kanom dobijaju se zlatni tonovi.

Napomena: ukoliko ste svježe ofarbani nije preporučljivo da odmah upotrebljavate bezbojnu kanu u vidu regeneratora, već je za to potrebno da sačekate dvije do tri nedelje.

Bezbojna kana je i odličan tretman za suvu kožu i slabe nokte. Jednostavno je pomiješajte s vodom dok ne dobijete pastu, a potom je nanesite na kritično mjesto.

(super žena)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender