30. 07. 2021.
Vlast sposobna da se obračuna sa kriminalom

Dodik: Ne vjerujem da će nam Srbija ”zavrtati ruku” zbog ulaska u EU

Dodik je ocijenio je da “samo spekulanti konstruišu priču o ulozi Srbije koja će zarad ulaska u EU nekome `zavrtati ruke`”.

“Ne mogu da vjerujem da Srbija računa da će na evropskom putu morati da se uključi u neka regionalna rješavanja. To nije radila ni Hrvatska, ona na svom evropskom putu nije ugrozila nijedan nacionalni interes Hrvata u BiH”, rekao je Dodik za beogradsku “Politiku”.

Na konstataciju da je među njemačkim zahtjevima Srbiji i “pacifikovanje” Republike Srpske, Dodik je rekao da je moguće da ti zahtjevi postoje, ali da “oni prije svega pokazuju nerazumijevanje situacije”.

Dodik je ponovio da nemiri u Federaciji BiH nemaju veze sa Republikom Srpskom, ali da će vjerovatno neko pokušati da to prikaže kao stanje u cijeloj BiH.

Predsjednik Srpske naveo je da je ambasadorima stranih zemalja rekao da je do ovakve situacije doveo promašaj međunarodnog faktora i njihovo dugoročno uplitanje i odlučivanje u BiH.

On ističe da postoji namjera da se u prvoj fazi destabilizuje, a u drugoj ukine Republika Srpska.

“I veoma je jasno na koji način se to propagira: raditi kontiunirano kroz ustavne promjene, a kada je Republika Srpska odlučna da to ne čini, onda se, evo, izazivaju nekakve socijalne tenzije. Nisu gladni ljudi zapalili zgrade po Sarajevu, Tuzli, Mostaru i ostalim gradovima, nego huligani koji su iskoristili patnju određenih ljudi”, rekao je Dodik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender