24. 06. 2021.
FK Slavija odbacila Ahmetovićeve optužbe

FK Slavija odbacila Ahmetovićeve optužbe

FK Slavija odbacila Ahmetovićeve optužbe

Direktor FK “Slavija” Zdravko Šavija rekao je na konferenciji za novinare da je Ahmetovićeva izjava uvreda za Istočno Sarajevo, FK “Slaviju” – najstariji fudbalski klub na Balkanu i njegove navijače, popularne “Sokolove” koji nikada nisu nijednim svojim potezom napravili eksces na teritoriji BiH.

“Poručio bih Ahmetoviću i svim ostalim političarima iz Federacije BiH da se sklone od `Sokolova`, ali i od navijača `Borca`, `Rudara`, `Radnika`, `Leotara`, da ne diraju klubove iz Republike Srpske i da svoje probleme rješavaju u svom dvorištu. Neka se sklone od našeg dvorišta i Republike Srpske”, istakao je Šavija.

On je poručio da je Ahmetović, kao bivši ministar bezbjednosti, mogao da zatraži zvanični izvještaj MUP-a Sarajevskog kantona koji ima snimljeno kamerama ko je i šta sve radio, a ne da odgovornost prebacuje na Republiku Srpsku.

Jedan od osnivača i dugogodišnji vođa navijačke grupe “Sokolovi” Natko Sudžuka rekao je da navijači “Slavije” od Ahmetovića traže da im uputi izvinjenje, kao i gradu Istočno Sarajevo, najavivši da će, u suprotnom, pravnim putem zatražiti zaštitu.

On smatra da Ahmetović nije sam izmislio optužbe na račun “Sokolova” nego da je to pripremila grupa ljudi.

Demantujući da su navijači “Slavije” učestvovali u protestima u Sarajevu, Sudžuka je rekao da takvim skupovima ne bi prisustvovali ni kada bi bili održani u Istočnom Sarajevu, te apelovao da navijačke grupe u BiH ne nasjedaju na provokacije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender