23. 07. 2021.
Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić: Srbija nikad neće priznati Kosovo

Nikolić odlikovao Milorada Ekmečića, posthumno i Vericu Barać

Ekmečić, akademik i član Senata Republike Srpske, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena za naročite zasluge u oblasti kulturnih i prosvetnih djelatnosti i posebno istorijske nauke, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Nekadašnji predsjednik Savjeta za borbu protiv korupcije u Srbiji Verica Barać odlikovana je Zlatnom medaljom za zasluge zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države.

Đorđe Mihajlović, čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj, odlikovan je ordenom srpske zastave drugog stepena, za naročite zasluge u očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Srbije, kao i razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Grčke.

Nikolić je za promovisanje Srbije u inostranstvu, kao i specijalne zasluge u oblasti humanitarnog rada, doprinosa razvoju nauke, istorije, poljoprivrede, umjetnosti, odlikovao još 19 zaslužnih građana, kao i policajce i vojnike koji su se istakli nesebičnošću u vršenju svojih zadataka.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su za izuzetne zasluge i rezultate medaljama za revnosnu službu, i to 22 zlatne i 40 srebrnih.

Odlikovani su i Kliničko bolnički centar Zemun, Arhiv Srbije, Privredno društvo “Zastava oružje”, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Novosadski sajam.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender