25. 07. 2021.
U Prijedoru raspisan konkurs za stipendije

Prijedor: Pavić primio zahtjeve grupe građana i obećao saradnju

Pavić je naveo da je grupa građana iznijela 15 zahtjeva, da je dogovoreno da u petak ponovo razgovaraju o pitanjima koja su postavili, te da će mu biti drago ako u mnogim njihovim zahtjevima mogu sarađivati u rješavanju tih pitanja.

“Smatram da je ovo jedan normalan dijalog između gradonačelnika i njegovih sugrađana, bez obzira na koji su način došli pred zgradu gradske uprave i sa ovom komunikacijom ću nastaviti”, rekao je Pavić novinarima.

Član delegacije grupe građana Tanja Mijić istakla je da je akcenat u zahtjevima na korupciji, socijalnim pitanjima, zapošljavanju mladih.

Predstavnik grupe građana Žarko Trivunić rekao je da će, ukoliko ne bude ispunjen bar neki od zahtjeva, grupa građana preduzeti i radikalnije mjere kao što su blokiranje ulaza u gradsku upravu i ulica u gradu.

On je dodao da će protesti biti nastavljeni i narednih dana od 13.00 časova.

U zahtjevima grupe građana traži se i smjena svih direktora javnih institucija u Prijedoru i izbor nestranački opredijeljenih osoba, rješavanje problema radnika propalih firmi, ostvarivanje svih radničkih prava.

Protesti tridesetak okupljenih građana počeli su u četvrtak, a Pavić je u petak ispred zgrade gradske uprave razgovarao s njima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender