03. 08. 2021.
Slučaj ‘Banja Kulaši': Mali akcionari traže isključenje sudije Milijevića

Slučaj ‘Banja Kulaši': Mali akcionari traže isključenje sudije Milijevića

Slučaj ‘Banja Kulaši’: Mali akcionari traže isključenje sudije Milijevića

On je rekao novinarima da je u ovom predmetu za 12. februar zakazano izvještajno i ispitno ročište u banjalučkom Okružnom privrednom sudu, navodeći da je u ovom postupku nezakonito imenovan i stečajni upravnik Lazo Tomić.

Jugović je podsjetio da je stečajni postupak u Banji “Kulaši” otvoren 11. jula prošle godine, te da su dan prije toga “mali akcionari ušli u svoju imovinu i preporodili je za četiri mjeseca”.

On je dodao da je policija “bez naloga i nezakonito ušla u Banju `Kulaši`”, ali da tamo nije bilo nikog od malih akcionara.

Jugović tvrdi da su za stanje u “Ceru” krivi ljudi iz “Finhaus grupe” i Cepter fonda, koji su doveli preduzeće do stečaja i sada žele da se kroz taj postupak domognu vrijedne imovine.

Član Upravnog odbora Udruženja malih akcionara Ognjen Jugović, koji se na konferenciji predstavio kao direktor “Cera”, rekao je da je državni kapital u Banji “Kulaši” kupila “Finhaus grupa”, koju je optužio da je od starih deviznih štediša opljačala 250 miliona KM.

On tvrdi da su direktor i suvlasnici “Finhaus grupe” dva Slovenca i Čečen protiv kojih u podignute optužnice, ali da se ne zna gdje su ti ljudi.

Jugović je rekao da probleme u Banji “Kulaši” pravi i Cepter fond, koji je zajedno sa “Finhaus grupom” formirao upravu, koja je upropastila to preduzeće.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender