30. 07. 2021.
Soči: Štoh odletio do zlata

Soči: Štoh odletio do zlata

Soči: Štoh odletio do zlata

Štoh, inače svjetski šampion na velikoj skakaonici, zlato je osvojio ukupnim skorom od 278 bodova, odnosno skokovima od 105,5 i 103,5 metra.

Poljski ski skakač je ubjedljivo došao do titule, sa 13 bodova više od Slovenca Petera Prevca, dok je treći bio Anders Bardal iz Norveške.

Štoh, koga mnogi smatraju nasljednikom Adama Mališa, bio je sjajan u obe runde, poslednji je bio na redu i nijednog trenutka nije bilo dileme da će na kraju biti na vrhu.

Posle prve runde iza njega su slijedili Bardal i Prevc, ali je mladi Slovenac zahvaljujući boljem skoku u drugoj seriji pretekao osvajača Svjetskog kupa u sezoni 2011/12.

Štoh je zahvaljujući trijumfu u Sočiju došao do treće pobjede u nizu, pošto je slavio na poslednja dva takmičenja u Svjetskom kupu koja su održana prije Olimpijskih igara.

Iza najbolje trojice našla su se dva Austrijanac Tomas Dithart, ovogodišnji osvajač turneje Četiri skakaonice i Mihael Hajbek, ispred Andreasa Velingera iz Njemačke i Poljaka Macieja Kota. Prvu desetoricu kompletirali su Japanac Norijaki Kasai, Jernej Damjan iz Slovenije i Nijemac Andreas Vank.

Aktuelni osvajač Svjetskog kupa Gregor Šlirencauer, koji je važio za jednog od glavnih favorita u Sočiju, bio je tek 11. sa 253,3 boda.

Branilac obe titule sa prethodnih Zimskih olimpijskih igara, održanih prije četiri godine u Vankuveru, Simon Aman zauzeo je razočaravajuće 17. mjesto.

Takmičenje na normalnoj skakaonici obilježio je i težak pad Nijemca Zeverina Frojnda u prvoj rundi, iz kojeg je on, srećom, izašao bez težih povreda.

Na Igrama u Sočiju u utorak su na programu istorijski prvi ženski skokovi, dok muškarce skokovi sa velike skakaonice očekuju sledeće subote.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender