28. 07. 2021.
Čola: Nekad su žene željele da me dotaknu, danas samo da se slikaju

Čola: Nekad su žene željele da me dotaknu, danas samo da se slikaju

Čola: Nekad su žene željele da me dotaknu, danas samo da se slikaju

Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvijezda ovih prostora, krajem 2013. godine objavio je novi, četrnaesti po redu studijski album “Vatra i barut”, koji je oduševio brojnu Zdravkovu publiku.

Iako je već na samom početku karijere stekao status legende, Zdravko ne krije da je vaspitanje koje je poneo iz roditeljske kuće učinilo da i pored tako velike popularnosti ostane običan čovek.

“Nema pravila, svako živi svoj život onako kako misli da bi trebalo. Ono što poneseš iz kuće, kao i društvo u kome si odrastao prate te cijelog života. Poštovanje starijih i patrijahalnost su osnove mog vaspitanja. Pošto je moj otac bio policajac, naučen sam i da se vlast uvijek mora poštovati.

Sastavni dio mene je i pristojnost njegovana tokom odrastanja. Bitno je da uvijek slijediš svoje biće. U životu su najvažnije jednostavnost i skromnost, a bahatost i gordost su dve stvari koje treba eliminisati.

Istina je da suštinski čovjek ne može tako lako da opiše sebe. Jedna takva analiza bila bi moguća tek kada bi napisao knjigu, ali ovako je teško dati neki sud o sebi”, rekao je popularni pjevač i otkrio da bi voli da napravi neku vrstu muzičke biografije.

“Da sam vodio dnevnik možda bih i pristupio pisanju autobiografije, ali pošto nisam, ne znam koliko bi mi vremena bilo potrebno da se sjetim svega.

Naravno, sjetio bih se dosta toga, ali zastupam teoriju da bi mi bilo jako teško da javno iznosim ono što je moje biće i suština. Ipak, svakako bih volio da jednog dana napravim neku vrstu muzičke biografiju. To bi bila knjiga sa lijepim ilustracijama, u kojima bi bili opisana druženja i život koje prate moju profesionalnu stranu – koncerti, nastupi i susreti sa publikom.

Zdravko je otkrio da su pojedini susreti sa fanovima bili veoma euforični.

“Na primjer, neko te dotakne i padne u nesvijest. Jednom smo Davorin Popović i ja bili u Prištini, kada je djevojčica prišla da me poljubi, a poslije je Davorin svima pričao da je ona nakon poljupca pala u nesvijest.

Kada je davanje autograma u pitanju, uvijek sam bio odgovorna osoba koja vodi računa o svojoj publici. Nekada su uzimali autograme, a danas svi žele da se slikaju. Tehnologija je napredovala i donekle nam olakšala stvari. Svakako je lakše slikati se, nego pisati autograme.

(Naxi)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender