03. 08. 2021.
Đorđević: Grupa jaka, mi smo jači

Đorđević: Grupa jaka, mi smo jači

Đorđević: Grupa jaka, mi smo jači

Srbija će igrati u A grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom, a Đorđević je otkrio da se najviše pribojava utakmice protiv Irana.

“Zadovoljan sam što je takva grupa pred nama, volim da se takmičim sa velikim protivnicima, jer jedino na takav način možemo da dođemo do kvaliteta i rezultata kojima svi težimo. Uvijek idem na pobjedu, to je filozofija kojom ću se i sada voditi, grupa jeste jaka, ali mi smo jači”, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u “Kući košarke”.

Prema njegovim riječima ni raspored nije bio naklonjen srpskom timu.

“Treći meč na velikim takmičenjima uglavnom se odigra najslabije, a nama je to Iran, ekipa koja je zajedno sedam-osam godina, koja je uspjela da dobije Kinu i Filipine i planiraju da mnogima pomrse račune. Lakše će mi biti da pripremim utakmice sa Španijom i Francuskom”, istakao je selektor Srbije.

Đorđević je naglasio da će tokom priprema najviše pažnje obratiti na fizičku spremu igrača.

“Prestali smo da budemo dominantni u odnosu na ostale reprezentacije kada je fizička sprema u pitanju. Veliki dio rada moramo da usmjerimo na tu oblast i da budemo fizički jaki kao nekada. To je razlog zašto više nemamo rezultate, igrači posjeduju talenat i tehniku, ali to nam ništa ne znači bez fizičke spreme”, naglasio je Đorđević

Legendarni košarkaš istakao je da prati veliki broj igrača, ali da je još rano da govori o imenima.

“Napravio sam prve kontakte, razgovarao sam sa Bjelicom u Milanu, a sada mi predstoji period kada ću gledati utakmice i treninge kandidata, ići ću i u Sjedinjene Države. Volio bih da me igrači svojim partijama stave u problem i da se naljute na mene ukoliko ne dobiju poziv”, konstatovao je Đorđević.

Kako je naveo, povrijeđeni kapiten Partizana Dragan Milosavljević bio je u njegovima planovima za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

“Ozbiljno sam računao na njega, ali planiram da bez obzira na povredu bude neko vrijeme prisutan uz ekipu”, poručio je Đorđević, u čijom stručnom štabu će biti Miroslav Nikolić, Jovica Antonić i Milan Minić, a uskoro će biti poznato i ime kondicionog trenera.

Pripreme za šampionat svijeta počeće 10. jula i trajaće sedam nedjelja. Prvu fazu ekipa će odraditi na Kopaoniku, dok su u avgustu planirani turniri u Italiji, Francuskoj, kao i Trofej Beograd.

(b92, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender