24. 07. 2021.
Nikšić: Nije normalno da ulica određuje ko će biti vlast

Nikšić: Nije normalno da ulica određuje ko će biti vlast

Nikšić poziva Radončića da podnese ostavku

Nikšić u otvorenom pismu dostavljenom medijima podsjeća Radončića da je Ministarstvo bezbjednosti, prema Zakonu o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, nadležno i za “organizaciju i usaglašavanje aktivnosti entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova i Brčko distrikta u ostvarivanju bezbjednosnih zadataka u interesu BiH”.

“Ministre bezbjednosti, zašto onda niste organizovali i rukovodili koordinacijom rada ministarstava unutrašnjih poslova i agencija za provođenje zakona na zaštiti institucija BiH, jer su ova nedjela, prema stavu Tužilaštva BiH, okvalifikovana kao krivično djelo terorizma izvršeno napadom na te institucije (Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH i Arhiv BiH)?! Stoga, ili radite svoj posao ili dajte ostavku”, ističe se u pismu.

Obraćajući se Radončiću kao predsjedniku Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Nikšić je optužio ovu stranku da je protiv izmjena Ustava FBiH koje bi omogućile procesuiranje kriminala u ratnoj privatizaciji.

Federalni premijer najavio je za prvu narednu sjednicu Vlade FBiH razmatranje amandmana na Ustav FBiH, kada će se, istakao je, vidjeti ko jeste, a ko nije za omogućavanje pljačke u procesu privatizacije i drugih djela privrednog kriminala počinjenog u ratu i periodu neposredno nakon rata.

“SDP BiH i ja ćemo sigurno biti za, a Vi i vaša stranka dobro razmislite hoćete li sada promijeniti mišljenje”, upozorio je Nikšić.

Nikšić je nazvao “potpunom laži” Radončićeve izjave da federalna Vlada nije primjećivala okupljanja radnika pred Vladom.

“Ne postoji nijedna sindikalna ili bilo koja druga grupa radnika koja je protestovala pred Vladom FBiH, a da sa njima nisam razgovarao ja, nego neko od mojih saradnika ili ministara“, naveo je Nikšić i zaključio da to znaju svi novinari koji prate rad federalne Vlade, a među njima i novinari “Dnevnog avaza” i TV “Alfa”, medijskih kuća čiji je vlasnik donedavno bio Radončić.

Na Radončićeve optužbe da Vlada nije uradila ništa na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala Nikšić je odgovorio najavom da će učiniti sve da u najskorije vrijeme u parlamentarnu proceduru vrati set ankorupcionih zakona, protiv kojih je bio SBB.

Nikšić je pozvao Radončića da napravi listu pljački u procesu privatizacije ili bilo kojih drugih kriminalnih djela koje, po njegovom mišljenju, treba da procesuiraju tužilaštva u BiH.

“Javno tvrdim da ću tu listu potpisati bez čitanja i zajedno sa Vama je odnijeti u bilo koju policiju i bilo koje tužilaštvo u BiH. Samo vas molim da mi dozvolite da na tu listu stavim privatizacijsko-stečajni cunami koji je sa lica zemlje obrisao nekada veliku firmu `Alhos` Sarajevo, kao i da na tu listu stavimo privatizaciju Grafičko – izdavačke kuće `OKO`. Čisto da se i to provjeri“, dodao je Nikšić.

(SRNA)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender