24. 07. 2021.
SNS, NSP i SRS RS traže vanredne izbore

SNS, NSP i SRS RS traže vanredne izbore

SNS, NSP i SRS RS traže vanredne izbore

Predsjednici Srpske napredne stranke, Nove socijalističke partije i Srpske radikalne stranke RS pozvali su danas Vladu Republike Srpske da, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se Srpska nalazi već duže vrijeme, podnese ostavku, a da se na svim nivoima u BiH raspišu prijevremeni izbori.

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Hadži Jovan Mitrović tvrdi da je ostavka Vlade Republike Srpske i vanredni izbori “neminovnost, jer je u posljednjih 8 godina vođena nakaradna politika”

Vanredni izbori su potrebni jer je uništena privreda, kriminal i korupcija su postali način života, Republika Srpska je prezadužena, sudstvo je korumpirano- rekao je Mitrović i optužio vlast da je organizovala “kontra miting protiv protesta gladnih prije nekoliko dana u Bijeljini”.

Ako vlast ne raspiše izbore, desiće se gore stanje nego u FBiH, smatra Mitrović i dodaje da svi koji demonstriraju treba da to rade mirnim putem.

Tvrde da se izbori mogu održati i da je to rješenje za krizu koja je kulminirala u Federaciji BiH, a predsjednik radikala RS Milanko Mihajlica tvrdi da ništa manje nije prisutna ni u Republici Srpskoj i da nije tačno da je situacija u tom bh entitetu “sređena”.

On odbacuje navode vlasti da bi prijevremenim izborima u Republika Srpska bila ugrožena, destabilizovana i dovedena u pitanje, već bi se njima provjerila volja naroda.

Podržavaju i, kako tvrdi, opravdane zahtjeve večine građana u RS i BiH za rješenje nagomilanih problema, ali su protiv “otpakivanja” Dejtonskog sporazuma i eventualne vanjske intervencije, i naglašavaju da vlast u RS “ne smije širiti strah da bi Republika Srpska bila dovedena u pitanje, ako oni izgube vlast”.

Pozivamo vladajuće stranke u Republici Srpskoj da odstupe s vlasti, a Vladu da ne zabada glavu u pijesak zbog dešavanja u FBiH, rekao je Mihajlica na pres konferenciji optuživši aktuelnu vlast u RS da se otuđila od naroda.

On kaže da su protiv nasilnih protesta, ali da će se vlast “ukoliko bude zabijala glavu u pijesak suočiti sa protestima”.

I predsjednik Nove socijalističke partije (NSP) Zdravko Krsmanović kaže da se ovih dana navršilo 8 godina aktuelne vlasti i da je iz sagledavanja rezultata vidljivo “da je sva vlast skoncentrisana u jednom čovjeku – Miloradu Dodiku”.

Krsmanović je upozorio na nezaposlenost u RS, a kada ti mladi ljudi protestuju, kaže, zovu ih huliganima, a ne one koji su pokrali taj narod.

Ako je Srbija koja je u boljem stanju mogla raspisati vanredne izbore, zašto ne možemo mi, pita on i tvrdi da se vlast i Republici Srpskoj prepala vlastitog naroda.

Predstavnici ove tri opozicione stranke iznijeli su na pres konferenciji u Banjaluci niz optužbi na aktuelnu vlast i kada je u pitanju propadanje fabrike glinice “Birač”, te da će se slično desiti u rafineriji nafte u Brodu i po još nekim pitanjima.

http://www.youtube.com/watch?v=MuhKXDny5oc

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender