05. 08. 2021.
Banja Luka: Domaćinstva dobijaju nova brojila

Banja Luka: Domaćinstva dobijaju nova brojila

Banja Luka: Domaćinstva dobijaju nova brojila

“Elektrokrajine” su rekli da je do sada na području grada ugrađeno 14.200 električnih brojila za daljinsko očitavanje struje i da će u toku ove godine nastaviti sa ugradnjom u drugim naseljima.

“Električna brojila ranije su postavljena u naseljima Lauš, Petrićevac, Borik, Starčevica, Centar, Srpski Milanovac, Drakulić, Zalužani, Lazarevo”, kazali su u “Elektrokrajini”.

Dodali su da je cilj uvođenja daljinskog očitavanja potrošnje električne energije smanjenje troškova “Elektrokrajine”, ali i unapređenje usluga za potrošače, te bolji i brži uvid u stanje na terenu.

“Troškove plaćaju samo novi potrošači, koji ranije nisu imali registrovano mjerno brojilo. Kupci ne plaćaju zamjenu postojećeg brojila, jer troškove snosi “Elektrokrajina”, kazali su u ovom preduzeću.

Mještanin Lazareva Gojko Novaković, u čijem je domaćinstvu ekipa “Elektrokrajine” nedavno ugradila električno brojilo za daljinsko očitavanje, rekao je da mu svaki mjesec uredno dolazi račun sa obračunatom električnom energijom.

“Došli su ljudi iz “Elektrokrajine” i postavili sat. Za postavljanje novog brojila nisam platio ni marku”, kazao je Novaković.

Obrad Petković iz Derviša je rekao da svaki dan očekuje ekipu “Elektrokrajine”.

“Čuo sam od komšija da je u toku postavljanje novih brojila po naselju i da će to donijeti uštede. Kod mene još nisu bili, ali se nadam da će uskoro”, kazao je Petković.

Isključenja

Radnici “Elektrokrajine” u toku prošlog mjeseca isključivali su struju svim domaćinstvima koja su uz posljednji račun za električnu energiju dobila i opomenu o isključenju.

“Struju isključujemo svakog mjeseca neredovnim platišama, zbog prethodno nagomilanih dugova koji nisu izmireni na vrijeme”, kazali su iz “Elektrokrajine”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender