23. 07. 2021.
Banjaluka: Sniženja samo na izlozima

Banjaluka: Sniženja samo na izlozima

Banjaluka: Sniženja samo na izlozima

Dragica Tešanović iz Borika, koju smo zatekli u jednom od butika, rekla je da je natpisi o sniženjima privuku, ali da se razočara kad uđe u prodavnicu.

– Tražila sam proljećne cipele. Iznenađena sam, piše da je veliko sniženje, a kad sam ušla, nigdje ga nema. Najjeftinije cipele koštaju 130 maraka, tako da nisam ništa pazarila – kazala je Tešanovićeva.

Dodala je da je to većini građana, s obzirom na tešku finansijsku situaciju, skupo.

Neven Zorić je rekao da je na reklami zapazio cipele koje su stigle početkom zimske sezone i da im je cijena sada snižena, pa je došao da ih kupi.

– U prodavnici tih cipela više nije bilo. Prodavačica mi je rekla da nisu prodate, već samo povučene u magacin i da će ih ponovo izložiti sljedeće sezone i prodavati po punoj cijeni – kazao je Zorić.

Marketing menadžer “Office Shoes” Slaven Stanić je rekao da im uskoro stiže nova kolekcija i da su svi artikli na sniženju od 50 odsto.

– Cijena cipela zavisi od kvaliteta, brenda i izrade. Ženske cipele od vještačke kože koštaju od 29 do 49 maraka, a vodootporne od 119 do 219 maraka. Muške cipele su nešto skuplje i koštaju od 120 do 289 maraka – kazao je Stanić i dodao da je prodaja za ovaj period na očekivanom nivou.

Portparol butika “Čarapko” Dijana Ševa je rekla da su cijene svih asortimana snižene 30, 50, pa čak i 70 odsto.

– Najviše su snižene cijene dječije kolekcije, dok su obuća i jakne jeftinije za 50 odsto, a trenerke i majice od 30 do 50 odsto – kazala je Ševa.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović je rekao da trgovci žele da što više zarade, pa često prije sniženja “naduvaju” cijene i onda ih prividno snize.

– Potrošači su ti koji odlučuju šta će kupiti, a šta ne, da li im je skupo ili nije – kazao je Petrović.

U većini butika su rekli da im za nekoliko dana stiže nova, proljećna kolekcija odjeće i obuće.

– Sva sniženja u gradskim buticima trajaće do isteka zaliha – rekli su u prodavnicama odjeće.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender