25. 07. 2021.
Dan V: Rusi umjetnici, Holanđani najbrži

Dan V: Rusi umjetnici, Holanđani najbrži

Dan V: Rusi umjetnici, Holanđani najbrži

Poslije četiri godine pauze zlatna medalja u umjetničkom klizanju u konkurenciji parova ponovo je u Rusiji, dok su Holanđani nastavili dominaciju u brzom klizanju.

Nijemci su okončali dugogodišnju dominaciju Austrijanaca u sankanju, Amerikanci su nastavili svoju u snoubordu, a dan su obilježila i dva derbija u hokeju u obe konkurencije.

Nijemci su trijumfovali u nordijskoj kombinaciji i sankanju u parovima, čime su ostali na prvom mjestu po najsjajnijim odličjima sa ukupno šest.

Tina Maze iz Slovenije i Dominik Grisin iz Švajcarske su podijelile vrh trona u spustu, a Tatjana Volosožar i Maksim Trankov su vratili zlato u umjetničkom klizanju u pravima u Rusiju.

Debitantkinja na ZOI iz SAD Kejtlin Farington je u halfpajpu nadmašila tri šampionke, dok je Stefan Grotijus nastavio dominaciju Holanđana u brzom klizanju.

Švedska i Švajcarsa su ostvarili pobjede u hokeju na ledu u muškoj konkurenciji, dok je Kanada dobila derbi protiv SAD u ženskoj.

Nastavljeno je i takmičenje u karlingu, Kinezi i Norvežani su neporaženi u muškoj, a Kanađanke i Švajcarkinje u ženskoj konkurenciji, javlja B92.

Medalje (zlato, srebro, bronza, ukupno):

1. Njemačka 6 1 1 8
2. Kanada 4 4 2 10
3. Norveška 4 3 5 12
4. Holandija 4 2 4 10
5. SAD 3 1 5 9

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender