05. 08. 2021.
General Đukić u zatvoru zbog – lektora!?

General Đukić u zatvoru zbog – lektora!?

General Đukić u zatvoru zbog – lektora!?

Ovo je za “Novosti” izjavio Đukićev advokat Dušan Tomić, podsjećajući da je odluka o poništenju donesena još 23. januara.

“Takvo objašnjenje i obrazloženje u najmanju ruku vrijeđa inteligenciju, utoliko prije što niko od onih čije je presude Ustavni sud BiH poništio nisu čekali više od pet dana da izađu na slobodu”, ocijenio je Tomić.

“Sadržina otpravka je vrlo kratka i u njemu se, jednostavno, Sud BiH obavještava da je presuda ukinuta zbog kršenja Evropske konvencije o ljudskim pravima i nalaže Sudu BiH da, što hitnije, donese novu presudu u kojoj neće biti kršenja ljudskih prava”, kaže Tomić, pitajući: “Kakav je to golem posao za lektora? Ne znam ko, iole ozbiljan, može da bude ravnodušan prema ovakvom ponašanju?”

Tomić je u Sudu BiH provjeravao da li je odluka iz Ustavnog suda stigla. Nekoliko dana ranije, istina nezvanično, moglo se čuti da otpravak odluke nije otišao u Sud BiH zbog “događanja naroda” u Sarajevu, ali je sada, na mjerodavnom mjestu, naglašava sagovornik “Novosti”, stiglo zvanično “objašnjenje”.

“Ovo je samo jedna u nizu činjenica koje svjedoče u kakav je lavirint uvučen general Đukić, jedini osuđen za događaje na “Tulanskoj kapiji”, zbog tobožnjeg granatiranja, a sve ukazuje da je bilo riječi o diverzantskoj akciji, čiji je cilj bio da se izazove NATO udar na srpske ciljeve u BiH”, objašnjava Tomić.

Muslimanska vojna služba tog dana nije, prema Tomićevim riječima, registrovala nikakvo dejstvo artiljerije sa Ozrena. Sramno je, ističe on, što su neki visoki oficiri VRS, koji su bili pretpostavljeni generalu Đukiću, svjedočili protiv njega kako bi sačuvali sebe i ključne krivce, a danas, suočeni sa sopstvenim problemima, kukaju nad svojom sudbinom i žale se da su ih, tobože, i vlast i srpski mediji ostavili na cjedilu”.

“General Đukić je ‘pušten niz vodu’, jer – kao što u ratu nije želio da čini ništa mimo zakona i običaja ratovanja – tako ni u miru, kao načelnik Generalštaba VRS, nije pristajao na bilo kakve kombinacije, a to moćnici ne praštaju pa su ga žrtvovali”, zaključuje Tomić.

(Večernje novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender