03. 08. 2021.
Grad Beograd oduzima kuću “Velikog brata”

Grad Beograd oduzima kuću “Velikog brata”

Grad Beograd oduzima kuću “Velikog brata”

Privremeni organ Beograda zatražio je od gradskog pravobranilaštva da provjeri ugovore na osnovu kojih je produkcijska kuća „Emoušn“ zakupila prostor u dijelu Sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad“ od 2.000 kvadrata po cijeni od 416 evra mjesečno, rekao je u utorak predsjednik ovog tijela Siniša Mali, ukazujući na nepravilnosti u poslovanju ovog javnog preduzeća.

„Pionirski grad“ treba da bude mjesto na kojem će djeca da se obrazuju. U prethodnih deset godina izgubio je tu namjenu i postao poznat po rijalitima, kući „Velikog Brata“ i sumnjivim ugovorima. Privremeni organ vratiće ovaj centar djeci i učiniti sve da se obnove kapaciteti i vrati stari sjaj – obećao je Mali, koji je sa saradnicima obišao kapacitete nekada dječijeg raja u srcu Košutnjaka.

Tom prilikom, predsjednik Privremenog organa obećao je da će Grad finansirati renoviranje ovog dečijeg centra, a radovi će početi ove građevinske sezone. Prva faza, kako bi se Pionirski grad vratio u pređašnju funkciju, mogla bi da bude završena do septembra. Prema riječima Siniše Malog, za to je potrebno nekoliko stotina hiljada evra.

Direktor SRC „Pionirski grad“ Slobodan Jakšić, koji je na toj funkciji tek 15 dana, kaže da je planirano da se od sedam bungalova, predviđenih za rušenje, četiri renoviraju.

Uz minimalna ulaganja moguće je obnoviti centar koji je živio proteklih godina od zakupa poslovnog prostora, zbog čega je i urušen – istakao je Jakšić, navodeći da u tom preduzeću trenutno radi 12 osoba, a da su njihove plate oko 50.000 dinara bruto. – Prihod SRC za ovu godinu je 27 miliona dinara, od čega se od zakupa dobija 16 miliona. Oko 14 miliona odlazi na plate. Srećom, osim vode, komunalni troškovi su plaćeni, a centar nema nikakvih kredita ni dugova.

Prema Jakšićevim riječima potrebno je uraditi rekonstrukciju trafostanice i vodovodne mreže, dok će sa konkretnim planom i cenom radova javnost biti upoznata za nedjelju dana.

Podsjećamo, o malverzacijama u „Pionirskom gradu“, „Novosti“ su prve pisale. Zbog ugovora o izdavanju dijela poslovnog prostora, koji je bivši direktor SRC „Pionirski grad“ Miroslav Lazović sklopio u julu 2013., ova ustanova mjesečno gubi milion dinara, a država 200.000 dinara na ime PDV.

Lazović je u ime „Pionirskog grada“ izdao 4.500 kvadrata konzorcijumu koji predvodi „Infostan“, a čiji su dio još ugostiteljska radnja za organizovanje venčanja „Belvud“, privatna firma „Aurata fons“ i neprofitni razvojni centar inkubator „Korak“. Oni su taj prostor dobili upola jeftinije nego što on košta, jer „Pionirski grad“ kvadrat izdaje za oko 630 dinara. Tom prilikom, „Infostan“ je zakupio restoran tokom nedelje, a vikendom su se u njemu organizovale svadbe.

Grad Beograd oduzima kuću “Velikog brata”

PRIVATAN POSJED I VIDEO-NADZOR

Gradski funkcioneri nisu krili nezadovoljstvo kada su vidjeli amfiteatar salu u kojoj je, zbog potrebe jedne rijaliti emisije, iščupano 400 sjedišta! Međutim, pravi šok doživjeli su u dvorištu. Ispred kuće „Velikog Brata“ sačekala ih je tabla „Privatan posjed“. Autor je sprejom obavjestio da je „sve pokriveno video-nadzorom i da je ulazak zabranjen“.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender