28. 07. 2021.
Ognjen Tadić: Mrkla noć u Republici Srpskoj još uvijek traje

Ognjen Tadić: Mrkla noć u Republici Srpskoj još uvijek traje

Ognjen Tadić: Prijevremeni izbori u maju ne bi imali smisla

“Ne bi imalo smisla da, naprimjer, održavamo prijevremene izbore u maju kada bi mandat trajao u naredna dva mjeseca i nakon toga da ponovo imamo izbore”, rekao je Tadić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je za održavanje prijevremnih izbora potrebno da predsjednik Republike Srpske raspusti Narodnu skupštinu ili da se ona sama raspusti, kao i da predsjednik Republike podnese ostavku.

Tadić smatra da je izjava predsjednika Srpske i SNSD-a Milorada Dodika da prihvata prijevremene izbore “manipulacija i politička igra kojom pokušava pokazati javnost da mu je ostalo još nešto hrabrosti”.

Ukoliko Dodik prihvata da budu održani prijevremeni izbori, kaže Tadić, onda bi trebalo da sa svojim koalicionim partnerima iz Federacije BiH izmijeni Izborni zakon BiH u dijelu u kojem ne predstavlja prenos nadležnosti, nego mogućnost da mandat predstavnika izabranih na prijevremenim izborima traje četiri godine.

“Smatramo da je nepotrebna igra kada Dodik koristi pojam vanredni izbori, jer vanrednih izbora nema u izbornom zakonodavstvu ni Srpske ni BiH”, rekao je Tadić.

Igor Ostojić iz SDS-ovog resornog odbora za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju kaže da su se lokalne zajednice u Srpskoj našle u velikom problemu kada je u pitanju obračun naknade rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, koja će pogoditi najsiromašnije građane i investitore zbog trajanje procedure obračuna i velikih izdataka.

On je rekao da će SDS predložiti izmjene zakona o građenju, kao i pravilnika o obračuni i plaćanju te rente, koje će dostaviti Savezu opština i gradova Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender