30. 07. 2021.
Zajednički život prije vjenčanja – da ili ne?

Zajednički život prije vjenčanja – da ili ne?

Zajednički život prije vjenčanja – da ili ne?

Prema posljednjim istraživanjima, zajednički život prije vjenčanja pozitivno utiče na samu vezu čineći je jačom, stabilnijom i kvalitetnijom.

Parovi koji žive zajedno prije nego što stanu na ludi kamen imaju kvalitetniji odnos i duže ostaju u vezi. Ovo su pokazala najnovija istraživanja koja su rađena u saradnji sa skoro 3.000 žena koje su odgovarale na pitanja o svom ljubavnom odnosu i zajedničkom životu prije bračnog života.

Pokazalo se da parovi koji žive bar četiri godine zajedno prije venčanja imaju veće šanse da u braku budu u prosjeku 12 godina duže nego parovi koji nikada nisu dijelili krov prije odlaska kod matičara.

Istovremeno su naučnici došli do saznanja da ženine godine igraju veliku ulogu u zajedničkom životu. Starije žene su spremnije na život prije braka, za razliku od mlađih žena kojima je potrebno bar četiri godina veze prije nego se upuste u avanturu dijeljenja istog životnog prostora.

Takođe, dame koje po drugi put ulaze u brak, a prethodno su živjele s partnerom, imaju čak 148 odsto veće šanse da će ostati dugo u bračnoj zajednici.

Prema riječima naučnika stvar je zapravo u većoj opuštenosti koja je prisutna kod ljudi koji su okusili čari zajedničkog života. Naime, kod njih ulazak u brak znači samo potpis na papiru, sa svim ostalim izazovima su se već odavno upoznali, dok kod mladih i neiskusnih parova stajanjem na ludi kamen nastupaju velike promjene koje znaju da budu kritične po dalji odnos.

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender