24. 07. 2021.

Dodik zakazao sastanak sa liderima parlamentarnih stranaka, pojedini odbili, Pandurevićeva najavila tužbu

Predsjednici Partije demokratskog progresa (PDP) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Mladen Ivanić i Dragan Čavić poručili su da se neće odazvati na Dodikov poziv.

PDP je saopštio da neće voditi nikakve razgovore s predsjednikom RS, jer je Dodik, kako su ocijenili, najodgovorniji za ekonomski, društveni i moralni kolaps društva u Republici Srpskoj.

“Predsjednik RS, ako mu je to želja, može uraditi nešto dobro za Republiku Srpsku i bez razgovora sa opozicijom odmah podnijeti ostavku, raspustiti Narodnu skupštinu RS i omogućiti prijevremene izbore sa mandatom na četiri godine”, piše u saopštenju PDP.

PDP tvrdi da je svaki razgovor s Dodikom potpuno besmislen poslije niza optužbi opozicionih lidera za izdaju i drugih uvreda koje je Dodik sinoć iznio na RTRS-u.

“Dodik je jasno pokazao da je on samo predsjednik svoje stranke, a ne predsjednik svih građana u Republici Srpskoj”, piše u saopštenju PDP.

NDP je saopštila da neće učestvovati na radno-konsultativnom sastanku kod Dodika jer ih konsultacije s predsjednikom Republike “ne interesuju ni po jednom pitanju”.

SDS još nije zvanično saopštila da li će se odazvati na poziv predsjednika RS na radno-konsultativni sastanak, ali je poslanica te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević danas poručila da “SDS ima savez s narodom, a Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s tajkunima”.

Aleksandra Pandurević je najavila tužbu protiv predsjednika Dodika zbog, kako je rekla, klevete koju je on iznio sinoć u programu RTRS-a.

Dodik je sinoć optužio SDS da po nalogu stranaca nastoji da izazove nerede i proteste građana u RS.

“Tužno je slušati predsjednika RS Milorada Dodika koji, po Ustavu RS, treba da predstavlja jedinstvo naroda, kako svoju funkciju koristi za sijanje razdora u narodu, podmetanja i neistine. U SNSD očito ne shvataju da je njihov problem gladan narod, nezaposleni, prevareni, obespravljeni”, kazala je Aleksandra Pandurević novinarima u Istočnom Sarajevu.

Po njenim riječima, SDS ima “samo jednog mentora i saveznika” – narod RS.

Aleksandra Pandurević je još rekla da SDS, za razliku od SNSD, nikada nije na tenkovima Sfora jurišala na institucije RS”.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender