30. 07. 2021.
Novo suđenje u slučaju ”Taton”?

Novo suđenje u slučaju ”Taton”?

Novo suđenje u slučaju ”Taton”?

“Apelacioni sud je 4. februara zasjedao i konačno naložio novo suđenje. Prvenstveno zbog svjedočenja dvoje očevidaca koji tvrde da je navijač fudbalskog kluba iz Tuluza Bris Taton 17. septembra 2009. godine sam pao sa žardinjere na Obilićevom vjencu”, navodi “Informer”.

List piše da je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić mogla samo da potvrdi da je sjednica o slučaju Taton održna, ali ne i njen ishod.

Informer podsjeća da su roditelji i advokati 14 osuđenih navijača Partizana sve vrijeme od suda tražili svjedočenje dvojice svjedoka i fer suđenje. U prvostepenom postupku, naime nisu saslušani penzionisani instruktor MUP-a Dragan Crepulja, koji je u vrijeme incidenta radio kao šef obezbeđenja u garaži na Obilićevom vencu. Drugi svjedok koga sud nije želio da sasluša, je prema pisanju “Informera”, frizerka Svetlana Bubanja  koja je toga dana i nazvala Hitnu pomoć.

Informer, pored ostalog, podsjeća da je sud odbio da se pregledaju snimci sigurnosnih kamera i da je ostalo nedorečeno da li je Taton preminuo 12 dana poslije incidenta od posledica zadobijenih povreda ili zbog lošeg lječenja.

“Pojedini vještaci su tvrdili da je umro od možanog udara koji je usljedi kao posljedica preuranjene opeacije aorte”, piše list.

Podsjeća, takođe da je 14 navijača Partizana osuđeno na ukupno 123 godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender