25. 07. 2021.
Isključeni SDS-ovac Pašić poručuje: „Dok je Bosić predsjednik SDS-a, Dodik može „staviti prste u uši i pjevati“!“

Isključeni SDS-ovac Pašić poručuje: „Dok je Bosić predsjednik SDS-a, Dodik može „staviti prste u uši i pjevati“!“

Pašić: „Dok je Bosić predsjednik SDS-a, Dodik može „staviti prste u uši i pjevati“!“

Pašić, koji je zamjenik šefa kluba poslanika SDS-a u parlamentu Srpske, rekao je novinarima u Banjaluci da je povod ove priče provođenje vanrednih izbora unutar Opštinske organizacije SDS-a Novi Grad, kao i donošenje odluka Predsjedništva SDS-a u vezi s tim koje su sramne i ponizne za cijelo članstvo sa elementima kriminalnih radnji.

„Ako je Predsjedništvo SDS-a priznalo provođenje izbora koje nije provedeno, priznalo izbor predsjednika i organa Opštinskog odbora SDS-a Novi Grad koji nisu izabrani, šta drugo reći nego da je to Predsjedništvo izdalo interese SDS-a na čelu sa Mladenom Bosićem“, ocijenio je Pašić.

Pašić ističe da je Bosić sam sebe demantovao gostujući u programu jedne banjalučke televizijske kuće, 2. februara, kada je rekao „da je bilo pokušaja da se održi Skupština SDS-a u Novom Gradu, da bi kasnije sam sebe demantovao i odlukom Predsjedništva SDS-a taj pokušaj proglasio održanim“.

„Čovjek u liku i imenu Mladen Bosić ne može da vodi uspješno ni mjesnu zajednicu, a kamoli stranku, a ne daj Bože državu. Kakav je to vođa Mladen Bosić kada sa svojim političkim protivnikom Miloradom Dodikom ne smije ući u politički duel, a i kada ode članstvo SDS-a se po petnaest dana crveni od njegovih izjava“, istakao je Pašić.

On je optužio Bosića da je „politički kukavica i slabić“. „Dok je Mladen Bosić predsjednik SDS-a Milorad Dodik može ‘staviti prste u uši i da pjeva’, jer pored njega može da vlada i 100 godina“, ocijenio je Pašić.

Prema njegovim riječima, Bosić i ne želi da pobjedi SDS na izborima, jer njemu lično odgovara da je vječita opozicija, a članstvo i bolji dani njega ne interesuju.

„Bosiću i kada se otme da napada Milorada Dodika, onda mu se najmanje deset puta izvinjava. On je najbolji kapital Milorada Dodika“, navodi Pašić.

Pašić je rekao da bez obzira na sve izrečeno i dalje ostaje član i poslanik SDS-a u parlamentu Republike Srpske i da sve to radi radi spasa stranke.

„Kao član SDS-a boriću se do posljednjeg za istinu, jer ostajem njen član, a da li će neko u stranci da preduzme neke mjere protiv mene nije mi poznato“, zaključio je Pašić.

Podsjećamo, SDS je isključio Pašića ( pročitati ovdje ).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender