28. 07. 2021.
Sutra razgovori Cvijanovićeve sa Mirelom i Pamerom

Cvijanovićeva: Pismo namjere sa MMF je stara priča

“Vidjećemo šta će uopšte biti od aranžmana koji su trenutno na sceni sa MMF-om u BiH”, rekla je Cvijanovićeva danas novinarima u Banjaluci.

Cvijanovićeva navodi da je pismo namjere sa MMF-om stara priča, koja je javna i o kojoj je bilo govora nakon sjednica Vlade Republike Srpske.

“Nije mi jasno zašto je to medijski aktuelizovano samo zato što je neko od poslanika SDS-a odlučio da je to sada tema. Svima je jasno kakva je BiH u kojoj živimo i da određeni aranžmani koji postoje sa MMF-om nikada nisu stabilni.Nikada niste sigurni šta će od toga biti”, kaže Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da će Republika Srpska vidjeti kako će se u tom pogledu kretati u buduće da bi se redovno vršio pregled ispunjavanja obaveza.

“Postoje određene odrednice kojima treba ići kada je riječ o aranžmanu MMF-a, odnosno kakvi su to određeni zahtjevi. Republika Srpska je do sada ispunjavala sve ono što je bilo potrebno”, napomenula je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je zaključila, da uvijek kada se najavljuje isplata određene tranše MMF-a da se tu ne radi o novom zaduženju, već o onom koje je već ukalkulisano.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender