25. 07. 2021.

Dodik: Ko ne dođe na sastanak, on je neodgovoran

“Uvjeren sam da na strani onih koji danas neće doći na sastanak nema promišljene politike i da su to sve refleksi. Da je tu riječ o odgovornim političkim koncepcijama, oni bi imali šta da kažu, a očigledno nemaju, pa zato možda i ne dolaze, ali to je njihov problem”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će danas biti održan radno-konsultativni sastanak bez obzira što su lideri tri opozicione stranke saopštili da neće doći.

“Ne doći na poziv uvijek je stvar onoga ko ne dolazi, a njegovi razlozi, ako uopšte postoje, treba da budu objašnjeni. Moja odgovornost kao predsjednika Republike bila je upravo da koncipiram takav sastanak, a bez onih koji kao navodno neće doći ili nešto ignorišu naravno da se može, ali je bilo uljudno s moje strane da ih pozovem, što sam i učinio, i to ću uraditi ponovo, ako procijenim da je to potrebno”, istakao je Dodik.

On je naglasio da ne može uticati na odnos tih predsjednika stranaka prema institucijama i na ono što rade.

“Ko dođe dođe, ko ne dođe neka objašnjava zašto nije došao. Moj cilj je bio da se okupimo, prodiskutujemo o situaciji, usaglasimo stavove u vezi sa mogućim pogledima na razvoj ove situacije u BiH, jer mislim da niko ne može biti naivan i vjerovati da je sve završeno”, rekao je Dodik.

On smatra da činjenica da se na nivou kantona čeka nekoliko novih vlada, da se nastavljaju protesti u Federaciji BiH i da u Savjetu ministara BiH postoji pokret za određene promjene, otvara dovoljno tema da bi odgovorni ljudi iz vlasti i opozicije mogli da razgovaraju kako iznaći rješenja ili usaglasiti stavove o tim pitanjima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovaće danas u Banjaluci radno-konsultativni sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske povodom aktuelne političke situacije, sa posebnim osvrtom na dešavanja u Federaciji BiH i zauzimanja stavova u vezi s tim.

Početak sastanka predviđen je za 16.00 časova u Palati Republike.

Lideri PDP-a, NDP-a i SDS su saopštili da neće doći na sastanak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender