28. 07. 2021.
Investitor jedini spas za Toplanu

Investitor jedini spas za Toplanu

Građani puštaju vodu iz radijatora i štete Toplani?

Rekla je to portparol “Toplane” Žaklina Mijatović i dodala da stanovnici povećavaju gubitak tako što trajno ispuštaju vodu iz radijatora.

“U ovoj grejnoj sezoni imali smo nekoliko takvih slučajeva. Ovi potrošači se uglavnom nalaze na posljednjim etažama stambenih objekata. Najčešće su to nadograđene etaže i mansarde, kod kojih kućne instalacije nisu pravilno izvedene. Gubitak vode primijetili smo u podstanicama”, dodala je Mijatovićeva.

Ona je kazala da su mnogi građani u poslijeratnom periodu ugrađivali jače radijatore, cirkulacione pumpe na nedozvoljenim mjestima i ispusne slavine na radijatorima bez saglasnosti “Toplane”.

“To je dovelo do lošijeg kvaliteta grijanja na terenu, pa sada radnici na terenu čine sve da otklone nepravilnosti i nedostatke”, kazala je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, kada se uzme u obzir cijena vode i količina ispuštene vode, može se procijeniti da je ovakvim nesavjesnim ponašanjem u ranijim sezonama pričinjena velika materijalna šteta ovom komunalnom preduzeću. Ovakvim ponašanjem pojedinaca narušava se kontinuirana isporuka toplotne energije za sve potrošače koji se griju iz iste toplotne podstanice. Zbog toga se dešava da dijelovi naselja ostaju bez grijanja ili imaju lošije grijanje.

“Apelujem na potrošače da prijave kvarove “Toplani”, kako bio što prije bili otklonjeni na ispravan način”, rekla je Mijatovićeva.

U mjesnim zajednicama Borik 1, Bulevar i Starčevica kazali su da građani mogu samo da ozrače radijatore, čime ispuštaju minimalnu količinu vode koja ne može da prouzrokuje značajne gubitke “Toplani”.

“Neki radijatori su plombirani, tako da ih građani ne mogu ni ozračiti samostalno. To su izgovori “Toplane”. Mi godinama imamo loše grijanje”, istakao je predsjednik MZ Starčevica Đorđe Knežević.

Reklamacije

“Sistem centralnog grijanja, i pored negativnih faktora, ovu sezonu bilježi značajno poboljšanje kvaliteta isporuke toplotne energije potrošačima kao rezultat intenzivnog rada na distributivnoj mreži. U odnosu na prethodne sezone, do sada je u “Toplanu” stiglo duplo manje pritužbi na kvalitet grijanja, što je svakako potvrda kvaliteta naših usluga”, rekla je Mijatovićeva.

(Glas Srpske)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender