03. 08. 2021.
“Montevideo, vidimo se!” kralj banjalučkog bioskopa

“Montevideo, vidimo se!” kralj banjalučkog bioskopa

“Montevideo, vidimo se!” kralj banjalučkog bioskopa

Da je ovaj film potpuni vladar bioskopa od 23. januara, kada je stigao pred banjalučku publiku, potvrdila je portparol “Palasa” Marina Popović.

– Nijedan film koji trenutno imamo na repertoaru ne može da parira “Montevideu”. Pune sale, pa čak i prvi redovi dokazuju koliko interesovanje vlada za ovaj film – kaže Popovićeva.

Interesantno je da novi Bjelogrlićev film jednako privlači mlađe i starije gledaoce. Većina ljubitelja filma kaže da im se najviše svidjela komična nota koja se provlači kroz cijelu priču.

Film je inspirisan istinitim događajima o uspjehu fudbalskog tima Kraljevine Jugoslavije na Prvom svjetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine.

– “Montevideo, vidimo se!” sam pogledala sa zadovoljstvom. Osim zdravog smijeha, film ima odličnu priču koja je na mene ostavila veliki utisak – kaže Banjalučanka Sanja Vukašinović.

Iako je poslije ovog filma u “Palas” stiglo i ostvarenje “Američka prevara”, nominovano za predstižnu nagradu “Oskar”, nije uspjelo da skine domaću priču sa trona. Takođe, od četvrtka je pred domaćom publikom i novi film slavnog Džordža Klunija “Čuvari nasljeđa”, ali u multipleksu ističu da nije izazvao veliku pažnju kao “Montevideo, vidimo se!”.

Bjelogrlić je glavne uloge u filmu povjerio Milošu Bikoviću, Petru Strugaru, Armanu Asanteu, Viktoru Saviću, Eleni Martinez, Branku Đuriću i Predragu Vasiću. U velikom glumačkom ansamblu su i Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Dragan Nikolić, Konča Hidalgo…

Nastavak

Dragan Bjelogrlić je u filmu “Montevideo, vidimo se!” nastavio priču započetu u prvom dijelu “Montevideo, Bog te video”, koji je bio veliki bioskopski hit i zatim uspješna televizijska serija.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender